Kis, közepes termetű kutyát szeretnék, milyen fajtát
ajánlanátok?
Szia! Nekünk wels terrier kutyánk van. Kis termetű, barátságos. A macskával nagyon jóban vannak. Egész évben a kertben tartható (hóban is). Őrző-védő tulajdonsága minimális, a mérete miatt. Az egeret megfogja, mi nagyon szeretjük.
2008. nov. 14. 15:09
Szia. Én spitz-et ajánlanék megvanbenne az örzö védö szellem egy kicsit de jó jelzőkutya. A macskákhoz megmár csak szoktatni kell kicsi korába. És szereti a gyerekeket de azéert ehez sem árt egy kis szoktatás. És az utolsó érem az az hogy cuki.
2008. nov. 14. 15:55
Talán inkább nézz szét a menhelyeken.Rengeteg kutya vár gazdira.
2008. nov. 14. 17:33
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!A menhelyre én is gondoltam, de egy keverék iszonyatosan nagy lutri. Szeretnék jó gazdi lenni, és ha nem tudom kielégíteni az igényeit, ő nem fogja magát jó érezni. A kitenyésztett fajtáknál azért van egy alap temperamentum, amitől nem nagyon tér el.
Nem minden keverék kutyus az.Nekem egy fajtiszta kutyám van és két keverék kutyusom.Az én vélem az hogy a keverék kutyák szerintem jobbak.A fajtiszta kutyámnak volt minden fajta betegsége meg a fajtiszta kutyák hajlamosak elkapni betegséget.A keverék kutyáimmal eddig semmi problémám nem volt.Az egyik nyugodt,barátságos és mindenféle állattal nagyon kijön a másik meg igazi bohóc :)
De ezt te döntöd el milyen kutyát szeretnél.Különben a menhelyen is szoktak lenni fajtiszta kutyák nemcsak keverékek vannak
2008. nov. 14. 22:44
6/12 A kérdező kommentje:
Milyen fajta kutyád van?
Igen, tudom hogy a keverék is tündéri, és ellenállóbb meg minden. NEm mondom, hogy nem csábulok el, ha örökbefogadható kutyusokat nézek a neten (mert körülnézek ott is)de kb 20 év rotizás után pl egy tacskót képtelen voltam megnevelni, van két macskám amihez hozzá kellene szoktatni az "újoncot" és szeretnénk a párommal gyereket, és ugye nem minden kutya szereti a gyerekeket. Ezért gondoltam, hogy egyszerűbb lenne fajtatisztát venni, mert ott nagyjából tudom, mire számítsak. Nem akarok én is a felelőtlenek táborába tartozni, aki hazaviszi a kis szőrgolyót, akiről fél év múlva kiderül, hogy abszolút nem passzol a családba. Gondoltam inkább előbb leszek körültekintő, mint utóbb.
A fajtiszta kutyám már nagyon öreg puli 18 éves ő csak olyan hogy egész nap fekszik a helyén.Már nem olyan aktív mint fiatal korában nagyon rossz a látása és a hallása is.A nagy bohóc keverékkutyám meg nagyon félénk fajta.Ha meglát valakit akit nem ismer meg amikor vendégek is jönnek fülét farkát behúzva rohan a helyére.Amikor kicsi volt az utcán találtam egy dobozban valaki kidobta és azóta nagyon fél minden idegen embertől.Csak velem csinája hogy játszik odabújik hozzám stb. a harmadig keverék kutyusom kb. egy kicsit nagyobb a tacskóknál olyan közepes nagyságú.Nagyon barátságos minden állattal jól megvan.A macskákat se bántja nagyon szereti ha foglalkoznak vele,szereti az embereket meg a gyerekeket is és okos egy kutya.Pedig nem fiatalkorában került hozzám.Őt is az utcán találtam és egyből megszerettem.
2008. nov. 15. 08:44
Yorkshire terrier, az a legaranyosabb...
2008. nov. 15. 09:23
9/12 anonim válasza:
szia!egy éves tacsi keverékem van, akire azt mondják hogy úgy néz ki mint egy kis róka.a kislányom aki most két éves, játszópajtása és képzeld szereti a macskákat.többször rajtakaptam hogy a macskát beengedte a házába...na,de nem is erről volna szó.én családi okok miatt nagyon sok helyen hírdettem már de eddig eredménytelenül.ha érdekel írj email-t és küldök róla fotót.nagyon szeretnék egy jó gazdit találni neki mert megérdemli.még játékos de nagyon jó házőrző.rossz szokásokról már nagyjából leszoktattuk.itt gondolok a túrásról-farágásról stb.ha gondolod írj!
2008. nov. 15. 09:33
Szeretném jelezni, hogy egy keverék egyáltalán nem lutri! Kimész a menhelyre, _megkérdezed a gondozókat_, hogy szerintük melyik lenne ideális, és azokból választasz egyet, amelyik tetszik és szimpatikus. Menhelyen dolgoztam, rengeteg ismerősömnek van menhelyes kutyája, tudom ;)
Persze ha tartasz kicsit a dologtól, inkább vigyél felnőtt kutyát, annak már biztosan kialakult mérete és személyisége van :)
2008. nov. 15. 10:57
Kapcsolódó kérdések: