Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kis, közepes termetű kutyát...

Kis, közepes termetű kutyát szeretnék, milyen fajtát ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Kertes családi házban lakunk, két cicával, olyan kutyust szeretnék, ami kisebb termetű. Korábban rottweilereink voltak, és hasonló vérmérsékletű ebre gondoltam (nem az őrző-védő tulajdonságát tartanám itt lényegesnek).Fontos, hogy gyermekbarát legyen.Szerintetek milyen kutya lenne ideális?
2008. nov. 14. 14:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Szia! Nekünk wels terrier kutyánk van. Kis termetű, barátságos. A macskával nagyon jóban vannak. Egész évben a kertben tartható (hóban is). Őrző-védő tulajdonsága minimális, a mérete miatt. Az egeret megfogja, mi nagyon szeretjük.
2008. nov. 14. 15:09
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia. Én spitz-et ajánlanék megvanbenne az örzö védö szellem egy kicsit de jó jelzőkutya. A macskákhoz megmár csak szoktatni kell kicsi korába. És szereti a gyerekeket de azéert ehez sem árt egy kis szoktatás. És az utolsó érem az az hogy cuki.
2008. nov. 14. 15:55
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Talán inkább nézz szét a menhelyeken.Rengeteg kutya vár gazdira.
2008. nov. 14. 17:33
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!A menhelyre én is gondoltam, de egy keverék iszonyatosan nagy lutri. Szeretnék jó gazdi lenni, és ha nem tudom kielégíteni az igényeit, ő nem fogja magát jó érezni. A kitenyésztett fajtáknál azért van egy alap temperamentum, amitől nem nagyon tér el.
2008. nov. 14. 20:27
 5/12 anonim ***** válasza:
51%

Nem minden keverék kutyus az.Nekem egy fajtiszta kutyám van és két keverék kutyusom.Az én vélem az hogy a keverék kutyák szerintem jobbak.A fajtiszta kutyámnak volt minden fajta betegsége meg a fajtiszta kutyák hajlamosak elkapni betegséget.A keverék kutyáimmal eddig semmi problémám nem volt.Az egyik nyugodt,barátságos és mindenféle állattal nagyon kijön a másik meg igazi bohóc :)

De ezt te döntöd el milyen kutyát szeretnél.Különben a menhelyen is szoktak lenni fajtiszta kutyák nemcsak keverékek vannak

2008. nov. 14. 22:44
 6/12 A kérdező kommentje:

Milyen fajta kutyád van?

Igen, tudom hogy a keverék is tündéri, és ellenállóbb meg minden. NEm mondom, hogy nem csábulok el, ha örökbefogadható kutyusokat nézek a neten (mert körülnézek ott is)de kb 20 év rotizás után pl egy tacskót képtelen voltam megnevelni, van két macskám amihez hozzá kellene szoktatni az "újoncot" és szeretnénk a párommal gyereket, és ugye nem minden kutya szereti a gyerekeket. Ezért gondoltam, hogy egyszerűbb lenne fajtatisztát venni, mert ott nagyjából tudom, mire számítsak. Nem akarok én is a felelőtlenek táborába tartozni, aki hazaviszi a kis szőrgolyót, akiről fél év múlva kiderül, hogy abszolút nem passzol a családba. Gondoltam inkább előbb leszek körültekintő, mint utóbb.

2008. nov. 14. 23:15
 7/12 anonim ***** válasza:
76%
A fajtiszta kutyám már nagyon öreg puli 18 éves ő csak olyan hogy egész nap fekszik a helyén.Már nem olyan aktív mint fiatal korában nagyon rossz a látása és a hallása is.A nagy bohóc keverékkutyám meg nagyon félénk fajta.Ha meglát valakit akit nem ismer meg amikor vendégek is jönnek fülét farkát behúzva rohan a helyére.Amikor kicsi volt az utcán találtam egy dobozban valaki kidobta és azóta nagyon fél minden idegen embertől.Csak velem csinája hogy játszik odabújik hozzám stb. a harmadig keverék kutyusom kb. egy kicsit nagyobb a tacskóknál olyan közepes nagyságú.Nagyon barátságos minden állattal jól megvan.A macskákat se bántja nagyon szereti ha foglalkoznak vele,szereti az embereket meg a gyerekeket is és okos egy kutya.Pedig nem fiatalkorában került hozzám.Őt is az utcán találtam és egyből megszerettem.
2008. nov. 15. 08:44
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
Yorkshire terrier, az a legaranyosabb...
2008. nov. 15. 09:23
 9/12 anonim válasza:
100%
szia!egy éves tacsi keverékem van, akire azt mondják hogy úgy néz ki mint egy kis róka.a kislányom aki most két éves, játszópajtása és képzeld szereti a macskákat.többször rajtakaptam hogy a macskát beengedte a házába...na,de nem is erről volna szó.én családi okok miatt nagyon sok helyen hírdettem már de eddig eredménytelenül.ha érdekel írj email-t és küldök róla fotót.nagyon szeretnék egy jó gazdit találni neki mert megérdemli.még játékos de nagyon jó házőrző.rossz szokásokról már nagyjából leszoktattuk.itt gondolok a túrásról-farágásról stb.ha gondolod írj!
2008. nov. 15. 09:33
 10/12 anonim ***** válasza:
76%

Szeretném jelezni, hogy egy keverék egyáltalán nem lutri! Kimész a menhelyre, _megkérdezed a gondozókat_, hogy szerintük melyik lenne ideális, és azokból választasz egyet, amelyik tetszik és szimpatikus. Menhelyen dolgoztam, rengeteg ismerősömnek van menhelyes kutyája, tudom ;)

Persze ha tartasz kicsit a dologtól, inkább vigyél felnőtt kutyát, annak már biztosan kialakult mérete és személyisége van :)

2008. nov. 15. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!