Szerintetek nekem kiadnak menhelyen kutyát, ha elmesélem, hogy gyerekkoromban volt kutyánk, de elhanyagoltuk, láncon volt, majd kis kennelbe, néha néha sétáltattuk csak?
Gyerek voltál, rossz mintát láttál. Ha azóta megjött az eszed, és képes vagy jó gondját viselni, akkor miért ne?
Nem is kell elmesélni nekik ezt a sztorit.
Miért szeretnél kutyát?
Magány ellen barátnak, vagy hasonló sorsú "házőrzőnek"?
A mi kutyánk láncon élte az életét, ellett 13 kölyköt egyszer, és sosem kapott rendes kaját.
Most felnőttként a kutyám ivartalanított, a 10 éve alatt, kb max 1 napot töltött láncon összesen, és minőségi kaját eszik. Kinti-benti kutya.
Nem arra kíváncsiak, hogy milyen gyerekkori emlékeid vannak az állatról, hanem hogy most mit adnál neki, ha lenne kutyád.
Sajnos előttem is rossz példa volt, egyszer a falusi "díszkutyás" nagyszüleim, másszor a saját szüleim akik még engem is leszartak, nemhogy a kutyám.
Ő daganatban halt meg, de előtte megajándékozott egy csodával, aki mára az életem értelme. A halálakor megfogadtam, hogy a lányát attól kezdve úgy fogom gondozni, ahogy őt is kellett volna és ahogy minden egyes kutya megérdemelné.
A saját szemem láttára változott át, elhanyagolt, vadóc kutyából egy tündéri, intelligens társsá. Ennyit jelentett a törődés és a szeretet, amire én jöttem rá fokozatosan... hogy a kutya felelősség. Mára kinti-benti kutya, családtag, a társam, én pedig örök bűntudattal a lelkemben élek tovább, mert nem tanultam meg hamarabb a leckét, és az anyukájának nem adtam meg mindezt, miközben ő nekem adta az életét és egy egész életre szóló tanítást.
Minden gyerek csinál butaságokat. Én egy szegény cica szőrét és farkát téptem (nem akartam bántani, csak még nem fogtam fel hogy ez fáj neki)
Persze soha nem bántottam egy állatot sem, főleg miután a szüleim elmagyarázták hogy hogyan bánjak velük.
Ha minden ember gyerekkori tevékenységét figyelembe vennék, akkor kábé senkinek se lenne állata :)
Ez alapjan sokak nen kapnának kutyát a menhelyről mer volt idő mikor még kutyatáp se volt.
A lényeg hogy a most tervezett kutyát hogy tartanád. Az hogy gyerek korodba a szüleid milyen példát mutattak nem befolyásolja az örökbe fogadást hacsak nem azt a példát akarod folytatni. Ha csak ez az egy kutya volt életedbe akkor kezdő kutyás vagy és azt nem baj ha tudják.
Múltkor is feltetted ezt a kérdést.
Ott is leírtuk, hogy nem kell az orrukra kötni a gyermekkori tudatlanságodból fakadó hibádat.
Miért ragaszkodsz ennyire hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!