Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet csinálni ilyen...

Mit lehet csinálni ilyen kutyával, már nem bírjuk idegekkel?

Figyelt kérdés
A történet ott kezdődik, hogy örökbefogadtunk egy kiskutyát egy nagyon rendes megbízható civil szervezettől. Mi még kicsit várni akartunk, csak érdeklődtünk a kiskutya felől, de annyira jókat mondtak róla, hogy tökéletes szobakutyus lesz, kistesű (max 10 kilos lesz), gyerekbarát, szobatiszta stb, hogy ennél a kiskutyusnál maratunk.Egyébként egy foxi jellegű szuka kutyus. Minden rendben ment kb 2 hétig, akkor kezdődtek a gondok. Hírből sem volt szobatiszta, bármilyen erőfeszítésünk ellenére sem sikerült azzá tenni pedig hónapokig próbálkoztunk, éjjel nappal vittük ki, a legfinomabb jutifalatokat kapta, de mindhiába, volt hogy órákig kint voltam vele, semmi ahogy bejöttünk abban a pillanatban már tojt is a szőnyegre. Hiába a jutifalat hiába a dorgálás semmi haszna...kb féléves korában elkezdte azt csinálni, hogy nem akart bent maradni a lakásban, egész éjjel vonyított, ugatott, kaparta az ajtót, miután tönkretette a bejárati ajtót és a küszöbit is kitépte eldöntöttük, hogy ok akkor legyen kint, mert se én se párom se a 2 éves kisfiam nem tudott már aludni tőle. Amíg lakásban volt mindent szétrágott (szőnyeget, laptopot, telefonokat, ajtót, kanapét, küszöböt, ruhákat, ruhaszárítót) hiába volt konkrétan több játéka mint kisfiamnak, cipőket is adtunk neki hogy azokat rágja, de a végén már az asztalra is felugrált. Ezután mikor már ki kívánkozott kint folytatta ugyanezt, méteres gödröket ás, szétszedte a kerítést, elkezdett szökni, de olyan szinten hogy hiába csináltuk meg folyamatosan a szétcibált kerítést ami amúgy vadonat új (1,80 m magas) hogy megunta és elkezdett átmászni a kerítésen. Szószerint felmászik rá mint valami róka...a szomszéd macskáit akik át tévedtek nemes egyszerűséggel darabokra tépi...már 2 szomszéd is megfenyegetett hogy megmérgezi meg leszurkálja ha nem zárjuk el. Most elzártuk egy kennel szerűségbe, mert féltjük a szomszédoktól de én nagyon sajnálom nem így kellene élnie, hiába törjük magunkat semmi nem változik. Sok kutyám volt már de ilyennel még életemben nem találkoztam. Nagyon el vagyunk keseredve mert nem tudom már mit csináljunk, minket egyébként nem bánt, de az egész szomszédság fél tőle, megy neki az embereknek, mindennek, pedig minket sose bánt, de egy idegen macskát miszlikbe tép. Egyébként ahogy megnőtt nem lett kistermetű, egy 20 kilós kopó jellegű kutya, természetesen oltott, chipes és hamarosan ivartalan is. Most lesz 1 éves. Tudom jól hogy a kutyák rágnak, ásnak sőt szökhetnek is, de már elgondolkodtam, hogy valami nem okés a kutyusunkkal....az evése ivása is nagyon érdekes. Képes megenni egyszerre több kiló tápot és meginni egyszerre kb 6-8 liter vizet. Természetesen nem adunk neki ennyit, de ilyen melegbe napi többször kap inni is és ha megissza mindíg öntök még neki és már mikor a sokadik litert issza nem merek neki többet adni nehogy felhíguljon a vére vagy valami pedig még kérne de most komolyan adjak neki 10 liter vizet??? Normális hogy ennyit iszik? Az ételről ne is beszéljünk. Mikor bent volt megtalálta a bontatlan 5 kilós tápot kirágta és majdnem megette az összeset éjszaka. Arra keltünk reggel hogy a nappali közepén van a tápos zacskó meg pár szem táp, jó 5 kilót felfalt és akkor még kölyök volt. És nincs elhízva se. Ha nem látnám ezeket el nem hinném...azt sem értjük hogy míért vonyitott egész éjjel ha velünk aludhatott, éjjel fel alá rohangált meg kapart ahelyett hogy aludt volna velünk...elnézést, hogy ilyen hosszú lett de már nem bírjuk. :'(

2019. júl. 29. 15:30
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Teljesen megértem azt aki ezt nem hiszi el, én sem hinném, de így van, képes megenni és inni ennyit, mikor ez a tápos dolog történt utána 2 napig hányt a kutya. De többször volt hogy kihányta amit megvett és igen a szervezetnél egyébként említették, hogy extrém mohó, de mindenkinek figyelembe veszem a kommentjét és kicsit megijedtem most hogy ha nem mohóság akkor valami komoly dolog is lehet...azt hiszem jobb lesz ha komolyabban kivizsgáltatjuk.
2019. júl. 29. 16:24
 12/28 A kérdező kommentje:
Szinte mindenen rajta lett kapva kivéve a macskák megölésén nem, az éjjel történt de azon rajtakaptam, hogy mászik fel a kerítésen és úgy át a szomszédba, hiába szóltam rá, le se tojta a fejem. Amúgy nincs egyedül kb soha mert én itthol vagyok 2 éves fiammal gyes-en. mint írtam járunk ki sétálni is, hálistennek sétálni szépen sétál, nem húz, gyönyörűen jön melettünk. Kutyákat macskákat embereket megugatja de talán az nem olyan drasztikus. Ha a portánkon belül vagyunk a kertben az gázabb...télen és nyáron is szoktunk kijárni, ott rohangál mindíg velünk, télen ha szánkózunk ős is szalad utánunk, szal azt azért nem mondanám hogy el van hanyagolva vagy hogy unatkozna. Mivel van egy gyerekem ezért egyértelmű hogy nem tudom minden percem rászánni, de azért túlzás azt mondani hogy le van sz*rva a kutya mert nincs.
2019. júl. 29. 16:30
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

"hiába szóltam rá, le se tojta a fejem"

Ez a főprobléma, hogy nem hallgat Rád, nincs tekintélyed előtte. Én a legdrasztikusabb eszközhöz folyamodnék, az elektromos nyakörvhöz. Éjszakára pedig a kennelbe zárnám, és akkor is, amikor nem tudok rá figyelni. Így a macskák is biztonságban lennének.

2019. júl. 29. 17:23
 14/28 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Már a kennelbe van éjjel mert féltjük a szomszédoktól, vagy ugye tt a macska probléma is. Az elektromos nyakörv nekünk is eszünkbe jutott, sőt már ajánlotta más is, de hezitálok miatta kicsit, nem kínzás az neki? :/ És igazad van, sajnos telibekakilja a fejemet, úgy ahogy van...csak megy észnélkül. Pedig ezt is rengeteget gyakorultok finom jutifalatokkal és amíg a jutifalat van addig nincs is gondd, de élesbe mikor tényleg be kéne hívnom akkor mint aki meg sem hall...
2019. júl. 29. 18:12
 15/28 anonim ***** válasza:
71%
Nem, ez a kutya nincs lefárasztva, az biztos! Nem tudom mennyit sétáltatod, de sok kutyának baromira nem elég az udvar, hiába nagy... Az ilyen habitusú kutyákkal sportolni szoktak (agility például), elhordják őket kutyafuttatóba vagy más kutyák közé bandázni (kb. semmi nem fárasztja le őket úgy, mint amikor más kutyákkal játszanak), valamint szellemileg is fárasztják őket (gyakorlatokat, trükköket tanítanak nekik). Az, hogy te elviszes 2-3 naponta fél órára sétálni, az konkrétan lópikula neki!
2019. júl. 29. 20:45
 16/28 anonim ***** válasza:
71%

Elektromos nyakörv felejtő. Rossz kezekben többet árt mint használ.

Zabálás: normális, minden egészséges kutya addig eszik amíg van előtte.

Vízivás: Igen, legyen előtte mindig víz!! Egyrészt semmi baja nem lesz tőle, másrészt ha mentek orvoshoz úgyis kérni fogja, mérjétek mennyit iszik egy nap.

A kutya fárasztásához semmi köze annak, hogy az udvar hány nm2. A kutyátok nem fáradt. Szellemileg semmiképp. Bármilyen alapparancsot tud?

Macskák..erre mit mondjak. Szeretem a macskákat, de mit csodálkozik a szomszéd, ha a macskája más kertjében jár, a kutya pedig elkapja? Nehogymár nekik álljon feljebb.

2019. júl. 29. 21:35
 17/28 A kérdező kommentje:
Az elektromos nyakörvtől én is tartok, megmondom őszintén szeretném anélkül kezelni a problémát. A vízivást feljegyzem akkor mindenképp, a macska dolog háát...a szomszédok olyan emberek hogy ha visszaszólok, akkor örülök hogy nem állítják belém a vasvillát...had ne részletezzem, lehet találgatni hogy milyen fajta emberek...pont ezért félünk, hogy be is tartják amit ígérnek...igen, az alap parancsokat mindet tudta, de szép lassan elhagyta őket FOLYAMATOS napi szintű foglalkozás és tanítgatás melett, mintha már nem lenne kedve csinálni vagy én nem is tudom kb 20 féle jutifalattal próbálkoztunk, kb féléves koráig szépen adott pacsit, ül, fekszik, behívás minden ment, de már most ott tartunk hogy rám se hederít hiába jutifalat meg aztán bőséges dícséret, a jutifalat kéne neki de mondom a parancsot csak bámul nem csinál semmit, mintha azt gondolná, hogy "pacsizgass a nénikéddel adjad idefele a kaját aztán had menjek dolgomra..."
2019. júl. 29. 21:49
 18/28 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat!
2019. júl. 29. 22:00
 19/28 anonim ***** válasza:

Minden bizonnyal súlyos egészségügyi gondjai vannak a kutyádnak, az ivási szokásaiból ítélve.

Nekem is pont ekkora kutyám van, nagyon beteg, hatalmas dózis vízhajtót kap, mégis "csak" kb 2 L vizet iszik naponta.

Sokat mozgó kutyánál ez lehet kb 3 liter is.

Lehet hogy tényleg kényszer cselekvés ez nála, és ez még a jobbik eset, mert a másik lehetőség szerintem, hogy nagyon súlyos vesebetegség lehet.

2019. júl. 30. 02:19
 20/28 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm a válaszod, mindenképp ki lesz vizsgáltatva a kutya minden téren ha kell. Nekem az a nagyon fura, hogy ugye rengeteget iszik, de úgygondoltuk eleinte hogy csak a meleg miatt (ez az első nyara) és biztos kell neki ennyi, tudja hasznosítani a vizet, de eddig is motoszkált bennem h valami nem oké, lassan kezdek biztos lenni benne...remélem nem pici korában nyomorították meg mikor kivágták 2 hetesen nylonba kötve. :(((
2019. júl. 30. 02:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!