Lehet egy törpe tacskóm?
Mindent meg szeretnék tudni a törpe tacskókról, esetleg olyanoktól akiknek van. Nagyon nagyon régóta szeretnék egy kiskutyát és megtetszettek a tacskók. Lenne pár kérdésem:
- Mennyibe kerülnek az oltások és hány darabot kell neki egy évben beadatni?
- Mennyit esznek körülbelül és havi költségben mennyit számoljak az étkezésre?
- Lehet őket panelben tartani? Van olyan ismerősöm aki tart egy törpe tacsit panelban és semmi baja. Viszont ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy hányszor kéne kivinni és mennyi időre?
- Mennyire hullik a szőrük és mennyit kell utánunk takarítani?
- Mennyibe kerül az ivartalanítás és azt hány éves korától lehet?
- Hány órára lehet őket otthon hagyni? Igazából nem nagyon szoktunk menni nyaralni,csak van hogy néha leugrunk a Balatonra nyáron. De akkor reggel 8-tól körülbelül délután 5-ig vagyunk. Még karácsonykor szoktunk pár órát lenni a mamánál,de szerintem simán oda lehetne vinni erre a kis időre.
Igazából nekem ez a legnagyobb vágyam,hogy legyen egy kiskutyám... Csak van egy kicsi baj, hogy egy allergiás vagyok a kutyákra. Viszont az évek során nagyon sokat csillapodtak a tünetek.:) (Voltam a barátnőmnél és neki van kutyája, nagyon sokat simogattam és elfelejtettem kezet mosni utána, de nem lett semmi bajom)
- A Szüleimet hogy győzzem meg arról hogy lehessen egy kiskutyám? Tényleg bármit megteszek,már el is kezdtem sokkal szorgosabb lenni (anya meg is dicsért)!
Előre is köszönöm a válaszokat, remélem hogy egyszer valóra válik az álmom!
Megpróbálok kevésbé tahó lenni, de őszintén, engem nem győztél meg.
Egy részt, mert a kérdéseidre a választ nagyon könnyen ki lehet guglizni. Ami azt sugallja, hogy nem vagy jó az önálló problémamegoldásban, ami a kutyatartásban hátrány.
Másrészt nem a megfelelő kérdéseket tetted fel. Ha véletlenül sikerül is ezzel bepaliznod a szüleidet, nagyon nagy bajban leszel.
Az, hogy
"persze, szobatisztaságra lehet szoktatni"
"persze, meg lehet tanítani, hogy ne romboljon"
"persze, sétáltatni kell"
"persze, szocializálni kell"
nagyon szép és jó és megnyugtató, de mindig az a kérdés, hogy "HOGYAN?". Ne akkor szembesülj azzal, semmit sem tudsz a kutyák tanításáról, amikor Fifike lehugyozta a perzsaszőnyeget és szétrágta a tápkábelt.
Szóval én nagyon ajánlom, hogy kezdj el kutyanevelésről, testbeszédről tanulni: Vámosni-Nagy Nóra: Klikk, A póráz két végén, Undogmatik blog, Ne lődd le a kutyát, Kikopup csatorna stb. stb. stb. A szüleid is boldogabbak lesznek tőle, ha tudatosan készülsz és a kutyatartás is jobban fog menni, ha tudod, mit látsz magad előtt és hogyan tudod kezelni.
Na, még három dolog.
- Miért pont törpe tacskó?
Ne válaszolj, csak gondold végig. Iszonyat cukik, de nézd meg mire tenyésztették ki őket. Kotorékebek: pörgősek, harciasak, makacsok --> nehéz velük.
- Eszedbe ne jusson olyan fasságba belemenni, hogy "én mindent megcsinálok a kutya körül". Egyrészt, mert az első osztálykiránduláson bukod a témát. Másrészt, mert a kutya családi projekt, ahhoz, hogy mindenkire hallgasson, mindenkinek energiát kell fektetnie a tanításába, nevelésbe, gyakorlásba. Ha ez nincs meg, akkor inkább várj, amíg egyedülálló leszel vagy valami.
- Allergia:
A kutyák termelnek néhány fajta allergént. Te sem vagy mindre allergiás, a kutyáknál egyedenként is eltér, hogy miből mennyit termelnek.
A leggyakoribb allergén fehérjék a kutya nyálában és korpájában találhatóak, ez ugye a szőrre kerül és azzal együtt szállong / terjed a lakásban. Emiatt allergiásokon tud segíteni, ha nem szőrhullós fajtát tartanak. Vagy ha tacsi, akkor legalább hosszabb szőrűt.
Szóval tégy magadnak egy szívességet, teszteld le, hogy a nagyon rövid szőrű kutyákkal hogy állsz! A rövid szőr sokkal könnyebben száll, sok helyre eljut és nem könnyebb takarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!