Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya utazása tömegközlekedéssel?

Kutya utazása tömegközlekedéssel?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék majd egy kutyust a jövőben és szeretném ha lehetne vele tömegközlekedéssel is utazni. Mik azok amik szükségesek, hogy buszra felvihessem? Nyilván a szájkosár és póráz. Aki rendszeresen jár így az tudna nekem tanácsokat adni? Előre is köszönöm :) (Nagytestű kutyáról lenne szó)

2019. júl. 25. 17:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
És még egy fontos dolog, hogy a kutyát a szájkosárhoz is szoktatni kell, nem csak az utazáshoz. Tehát már kölyökkortól meg kell tanítani arra, hogy elviselje a szájkosarat magán, mert ha egy kutya le akarja szedni magáról a szájkosarat, akkor az le is szedi, és ha másképp nem megy, akkor úgy, hogy boldog-boldogtalan lábához hozzádörgöli a fejét a buszon, ami elég kellemetlen dolog. Szóval már kicsi kortól meg kell rá tanítani, hogy a szájkosarat nem szabad se leszedni, se ledörgölni magáról.
2019. júl. 25. 19:06
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Előttem már leírták a lényeget (póráz, szájkosár, oltási könyv, jegy, hány kutya/busz). Annyit tennék még hozzá, hogy szájkosárnál az is számít, mennyire érzi kényelmesnek, mennyire tud benne lihegni. Nagy kutyánál annyi gondot látok a kisebbekhez képest, hogy nehéz őket megemelni (mozgólépcső, magas padlós vonat, ha olyan a lépcsője stb.), illetve célszerű már előre kitalálni, hova tudod majd lefektetni, mert a lábhely már kevés, és van olyan üléskialakítás, ahol nem tud alá jól bekúszni. Az én kutyám ráadásul mániákusan szemmel akarja tartani a járművet, úgyhogy apránként rendszeresen kimászik a folyosóra ;), valamint külön ügyelni kell a farkára is.
2019. júl. 25. 22:35
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a farok volt nálunk is a fő gond, mondjuk golden retinél az szőrseprű, könnyen léptek rá úgy, hogy észre sem vették. Neked azért könnyebb lesz. :)

Tanítsd meg arra, hogy a lábad között üljön, felé állhass - ezt sok kutya nem szereti, mert ugye holt térben vagy pont a feje felett/mögött, de szoktatható. Talán így tudsz a legjobban vigyázni rá, ha nem tudtok leülni.

Nem írtad, hogy (fő)város vagy vidék, a többség szerintem városi közlekedésre reagált. Kis helyközi volánjáraton mi jártunk úgy, hogy nem akart felengedni, mert ugye falun a kutya az nem társ, és pöppet elmaradott volt a sofőr... Hogy kutya meg koszol meg odasz.rik meg amúgy is hova rakom. Ilyen helyen belefuthatsz, hogy hádde neki nincs kutyajegye mer nincsisolyan, akkor szabály szerint teljesárú jegyet kell kérned neki (ugyanúgy, ahogy fővárosban bkv-n is vonaljegy, mint neked). Ha nincs másik kutya a buszon és minden megvan, akkor fel fogsz jutni, de lehet jobban ki kell állnod magadért. Itt is volt olyan kérdés, hogy boxban kölyökkel belekötött a sofőr hogy nem mehet, pedig az ráadásként még poggyász is, és mit tegyen ilyen helyzetben... Ha ismeretlen helyre mentek, meg ha nálatok otthon ilyen közlekedés van esetleg, érdemes mindig előre megnézni az erre vonatkozó passzusokat, hogy magabiztosan állhass ki az igazad mellett. :)

2019. júl. 26. 00:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a vonatközlekedés valóban már, mint a városi tömegközlekedés.

A vonatra létezik kutyajegy (ugyanannyi, mint a kerékpárjegy), és mindig vinni kell az oltási lapot, mert a jegyellenőr kérheti, és a jegypénztárnál veszed a jegyet, akkor a pénztáros is (buszon, villamoson, metrón soha nem kérték.

Első osztályú kocsiban kutya nem utazhat, fülkében csak az összes ott utazó beleegyezésével. Nem fülkésen pedig nagytestű elvileg csak a peronon utazhat, de a mostani vonatok peronján már nincs hely (régen még lehajtható ülések is voltak ott), de én mindig bevittem a kocsiba az ülés alá.

A legpraktikusabb egyébként a kerékpárszállító vagonban utazni a kutyával.

És nem tudom, van-e még rácsos lépcső a vonatok ajtajánál, de abba bele tudott akadni a kutya körme, és leszakíthatta, vigyázni kellett.

Szó volt a mozgólépcsőről is, annál elég a lépcső végén felemelni a kutyát, amíg lelépünk vele a lépcsőről, hogy be ne darálja a lábát a mozgólépcső. De ma már vannak mozgássérülteknek liftek, azt is lehet használni kutyával.

2019. júl. 26. 00:38
 15/17 A kérdező kommentje:
Vidéki vagyok és kisvárosba utaznék. Sajnos sok felénk a bunkó sofőr. Vonattal nem utazok és errefelé csak busz van (a vonaton kívül de itt vidéken az sincs)
2019. júl. 26. 01:14
 16/17 A kérdező kommentje:
van, aki a biciklit sem engedi fel a buszra :/
2019. júl. 26. 01:18
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan nem tehetné meg, hogy nem enged fel, vagy leszállít, ha szabályosan érkeztek.

De gyakorlatban simán megengedik maguknak sajnos...

2019. júl. 26. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!