Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tapasztalatok szaporítós...

Tapasztalatok szaporítós kutyákról?

Figyelt kérdés

Valamikor volt kint egy kérdés menhelyes kutya tapasztalatokkal, és messze nem volt annyi pozitív komment mint amennyire nyomják itt a dolgot egyesek a kérdések alatt.

Szóval gondoltam felteszek egy ilyen kérdést szaporítós, jófogásos kutyákkal kapcsolatban is. Nem arra akarok utalni, hogy mégis csak jó ilyen helyről kutyát szerezni, csak kíváncsiság.

Jó, rossz, bármi jöhet.

Én pont jófogáson találtam meg a kutyám. Külön plusz pont volt, hogy nem akarták eltitkolni, hogy alfajtán belül igazából keverék, de nagyon szép bichon kinézetű kutyus. Jellemre nyugodt, nem szorong nélkülem, más kutyákkal nagyon jól kijön sosincs egy vakkantás sem, és a nagy kutyákkal is nyikkanás nélkül játszik úgyis ha lebirkózzák. Egészségével eddig semmi gond nem volt. Ami kellemetlen vele kapcsolatban, hogy hosszú utakon rosszúl van és kissé válogatós de ezt nem írom a szaporítás számlájára. Lehet kicsit el is kényeztettem.

Ti hogy jártatok a kutyá(i)tokkal?

2019. júl. 25. 12:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%

Mikor gyerek voltam a szüleim nem akartak sokat költeni kutyára, ezért kaptam egy szapis kölyköt. Most 11 éves, szuperül van, soha semmi baja nem volt, fiatalabb korában elég domináns volt más kanokkal, de sikerült megszüntetni a problémát.

A következő kutyámnak már volt tk-e, neki sincs semmi baja szerencsére.

Viszont, ahogy egyre jobban belemerülök a kutyázásba, csak egyre bizonytalanabbnak érzem magam. Hiába van ugyanis tenyésztőtől a kutya, ott is követnek el turpisságokat illetve a genetika is megviccelheti az embert.

2019. júl. 26. 01:32
 12/15 anonim ***** válasza:
89%

Akkor mondom a kedvenceimet:

- Szobanyéze, 2 évesen olyan betegsége volt, mint a 72 éves gazdájának. A gazdi még büszke is volt rá. Természetesen szárnyas allergiás, nem kicsit.

- Yorkie. A kezdetektől fogva annyira idiótán viselkedik más kutyákkal, hogy muszáj volt megkérdezni a gazdit, hogy ezt ugyan hunnan akasztotta le. "Hát, be kellett menni egy ólba, több kiskutyával volt kis helyen... No comment. Egészsége eddig stimmel (most 1 éves), de a kutyákkal még mindig nem okés a viszonya, pedig vért izzad a gazdi.

- Tacsi. "Fifike kisbabákat szeretne", nem elhanyagolt kutyás "jó" szaporítótól. A kutya 24/7 ki van aszva a kertbe. Makk egészséges (még). A falevelet is megugatja, hacsak ránézel összehugyozza magát. A gazdik olyan elfoglaltak, hogy etetésen kívül nem fér bele más foglalkozás.

- Cocker spániel. Szapi pajti kivágta az egész almot a tökbe. A megtaláló meg elosztogatta az egész almot boldog-boldogtalannak. Az egyik kennelben, nincs kiengedve, ki se lát, a másik éjszakára láncon (rágja) és úgy kell veszekedni a gazdival, hogy ha már asznak fésülni, legalább évente 1x dúrják le a szőrét.

Menhely-téma: mert a vérzőszívű fotelállatvédőknek odáig terjed a tudások, hogy "don't shop, adopt!" meg "vigyél ki egyet menhelyről, olyan hálás lesz!" Azt nagyvonalúan elfelejtik az emberek, hogy ugyanúgy nem mindegy, milyen kutyát vesznek maguk mellé, mintha fajtatisztát választanának.

Aztán vagy azért megy a fujjogás, mert a menhely nem ad nekik olyan kutyát, ami teljes mértékben alkalmatlan melléjük vagy azért, mert odaadják és "hála" helyett felássa a kertet, belecsíp 3 éves Pistikébe, bevédi a kajáját, játékát stb.

2019. júl. 26. 05:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kisebb voltam, ugye szerettünk volna egy labradort. A szüleim ugye nem tudták, hogy mi is az a szaporító, meg hogy a tenyésztő és a szaporító között van különbség (én világosítottam fel őket pár évvel később, mikor jobban belemásztam a témába, mikor akartunk venni még egy kutyát). Egy hirdetőoldalról lett véve, 20 ezer forintért kb. Most 8 éves. Igazából 7 éves koráig nem volt semmi baja, tényleg. Azonban már lassan 1 éve elkezdett sántítani, és ugye végül elvittük röntgenre, ahol kiderült, hogy a csontja el van deformálódva. De ez elvileg egy eséstől alakulhatott ki (mondjuk max. néha megbotlott, nem tudom, hogy a megbotlástól hogy deformálódhat el a csont...). De nem ez a lényeg. Hanem akkor derült ki, hogy amúgy diszpláziás, de nála nem voltak szövődmények. Vagyis nem tudom pontosan hogy mondta az orvos, de a lényeg az, hogy diszpláziás, de nála nem alakult ez ki rendesen. Ezért is nem vettük soha észre, hogy diszpláziás lenne, mert nem látszott rajta. Illetve pajzsmirigy alulműködésben szenved, de az mellékes.

Szóval ezek közül a diszplázia az, ami a szaporítás számlájára írható. De tényleg, idáig nem volt semmi baja. Sokáig nem tudtuk, hogy pajzsmirigy alulműködése van (a farkáról szinte teljesen kihullott a szőr), illetve, hogy miért sántít (a csont eldeformálódása miatt), mert a város "legjobb orvosa" szerint szimpla vedlésről és a túlsúly miatt kialakult izület problémája miatt sántított. Na, de a túlsúly sem csoda, hogy jelen van a kutyámnál, mivel a pajzsmirigy problémát nem tudtok, és emiatt nem kapott gyógyszeres kezelést anno. Most pedig kap gyógyszert, de mivel sántít, ezért nem lehet sétáltatni. Szóval huhh... de mondom, ez már nem a szaporítás számlájára irandó. Vagyis a csonteldeformálódást még mindig nem tudom hova rakni, de na. :) A lényeg az, hogy soha többet szaporítós kutya. A többi kutyám mind tenyésztőtől van, velük sosem volt probléma. :)

2019. júl. 26. 17:55
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A 4. válasz tömören megfogalmazza szerintem a lényeget.

Tehát nem mindegy honan van!

Ha mar a "hivatalos kennelen" kivulrol kutyát SZAPISNAK nevezik(mindet)

Mérges vagyok mikor olvasok hozzászolásokat amikben te mocs...szaporito es stb.

Én is ellenzem a kutyagyárosokat-ahol 1illeto csak a penzert tart nagyon sok kutyat ROSSZ korulmenyek kozott.

-erre mondhatnank nyugodt szivvel hogy SZAPORITO

De ha XY nak van 1 par fajtatiszta kutyaja es neha vannak kiskutyai, vagy valakinek besikerul egy alom. De lelkiismeretesen keres nekik gazdat vagy ha nem jon ossze meg tart 1-2kolykot addig mig nincs ra jelentkezo

Annak ne ugorjunk mar a torkanak majdhogynem allatkinzassal vadolva hogy te egy b. szaporito vagy.

Mert ezzel van tele az internet foleg ez az oldal

Ez egy nagyon eltolt nezopont szerintem szuklatokorusegre is utal.

A masik dolog

Csak a torzskonyves kutya a jo

ha nincs torzskony sokak szerint az mar nem lehet fajtatiszta

Pedig tenyek igazoljak a keverekek (nem a fajtajelegu keverekekre gondolok) sokkal szivosabbak egeszsegesebbek

kerdezem en ahol tenyleg szamit milyen is a kutya ott miert nem nezik a torzskonyvet

-rendorseg(nem feltetel hogy legyen)

-pasztorkutyak eredeti felhasznalasi kornyezetukbe(a legtobbrol nem is mondhato meg milyen fajta) tudja a dolgat az mar eleg

2019. júl. 27. 22:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

persze ez se a legjobb megkozelites

mert Pl tegyuk fel Joska Pistanak van 1par nemetjuhasza

es minden evben vannak kolykei

na most Pista ezzel lehet nem tesz jot a nemetjuhasz hirnevenek

mert ezek csak ugy neznek ki mint a nemetjuhaszok

de osztonben temperamentumban idegrendszerben nem hozzak azt a szintet amit 1 nemetjuhasznak kellene

lehet meg lesz kis betegsege is

Es ekkor csattannak fel a tenyesztok es ezt a vonalat prefaralok

Hogy kellett ez neked....

Igen Joska Pistanak nem sok koze van a tenyeszteshez mert ezzel nem sok mindent tesz hozza sot degradalja a fajtat

De ugyan ez nem mondhato el egy munkakutyaval foglalkozo emberrol

akinel ugyan ugy vannak torzskony nelkuli nemetjuhaszai de viszont ezek jo kutyak.

A nemetjuhasz lehet nem a legjobb pelda erre

Nezzunk 1 westie kutyat

Ha Kiss Andras szeretne a 8eves kislanyanak 1 kutyust

es hallotta hogy 2 utcaval arrebb szulettek kutyak

elmegy es vesz 1 kiskutyat 40ezer forintert tk nelkul(nem szaporitotol csak 1normal ember kinel szuletett par kiskutya)

Lehet hogy visszamenoleg valamelyik dedszulo nem is westie volt hanem

Havanese

De Kiss Bandiekeat nem erdekli

a gyerek orul boldog hogy vegre kapott 1 kutyust

200 ezer forintos kutya nem fert volna bele a csalad koltsegvetesebe

meg hat csak hazi kedvenc lesz

Es ez jol is van igy szerintem

2019. júl. 27. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!