Hol szerezhetek be dzsungáriai törpehörcsög lány?
Van egy 112literes akvárium. 80x40x40 kb
Pormentes fürész vagy 450liter.
Ubival és parival meg egyéb lédus zöldség gyümivel amit a wikipédia meg a törpehörik weboldala szerint ajánlatos.
Van futokerék.
Fogkoptató.
Magvas keverék.
Hordozó.
Már van egy dzsungári törpe hörim neki már van cuccai és ha már 2 van mindenből nem szeretném likvidálni a cuccokat.
Es igen vagyok annyira mazoista,hogy közvetlen az ágyam mellet van. Nem lesznek egyhelyen. Az akváriuomok emeletesen vannak kiépítva polcszerűen. És a tisztítását is megoldom.
Van c-vitaminos cseppektetője is amit 100ml-be rakok 2 a stressz ellen mert ezt ajánlották neki. Kb 2v 3 állatorvos van a városomban az egyik kb 3percre vagyis ha brutális durván beteg egyből tudok futni vele.
A jelenlegi lassan 3 hónapos és este aktív pár órán át . Rendszeresen eszik és mivel nem láttam h fogyj a vize így parit meg ubit kap nem szárazon.
Tudom minden k betüs bármi tiltott,de viszek magammal listát bevásárlásnál,hogy mit szabad neki és egy polcot kineveztem neki a hütöben így frissen van mindig zöldség gyümi.
Heti szinten tísztitva a teljes akvárium. 20cm magas forgácsa miatt nem használ bújo helyett mert beássa magát. Késöbb lesz csörrenszere is amit én épitek ki ahogy a polcrendszert is.
Szelid ,nem harap nem eszik semmit mást pl a wc papír gurigát sem rágcsálja sem a kerekét csak a kajáját. Kézben csak szagol v mosakszik. Jövőhéten tervezek neki egy rutin vizsgálatot ,hogy megfelelő súlyu e- meg elég folyadékot vesz magához. Meg a vitaminja mellé mi kell neki ha baj van ,de nem tudom vinni a dokihoz pl hasmenés. Egy pár hónapra bespájzoltam mindenből 😂 brutál olcsó így minden ha egyszerre töbvet veszek. Akváriumot 12ezerért szereztem be itt: [link]
Ha bárki durván olcsó nagyméretű akváriumot akarna akkor innét tegye meg.
Lépj be a Hörcsögimádók:) facebook csoportba. Nagyon sok hörcsög vár ott gazdira. A mentésnél illetve ideiglenes befogadóknál vannak. Választasz egyet és telekocsoval elküldik neked az ország bármely pontjára. És ezzel megmentesz 1 hörit.
Kereskedésből nem ajánlott venni mert nem biztos hogy lány lesz vagy ha mégis akkor lehet vemhes ami nem túl praktikus mert 4 hetesen már ivarérettek és elég nehéz 8 kis csöppségnek külön-külön mindenből megfelelő dolgot szerezni.
Szintén a csoportból tudsz érdeklődni az országban lévő tenyészetről. Csak egy tenyészet van Magyarországon, sajnos erről nem tudok többet mondani, a csoportból kell érdeklődni.
Nem pormentes fűrész kell alá, hanem forgács, vagy kenderalom, vagy papíralom.
A wikipédia nagyon félrevezető dolgokat írhat. Ez az egyetlen normális magyar nyelvű höris weboldal, ezt olvasd el.
A legjobb fogkoptató egy megfelelő minőségű magkeverék, illetve fa és széna. Amenyiben neked fogkoptató köved van, dobd ki, mert az semmire sem jó.
A C vitaminos cseppentő nem kell neki, többet árt, mint használ. Ne add hörcsögnek!
A hörcsög egzotikus állatnak számít, így egzotikus állatokhoz értő orvoshoz szabad csak vinni. Gyanítom, nálad nem ilyen van, mert a legtöbb Budapesten van.
Tilos hetente tisztítani őket. A pisisarkot kell pár naponta, az egész helyet meg bőven elég több hónap után. De ha elolvasod a feljebb linkelt weboldal egészség menüpontját, részletesebben leírva láthatod a helyes takarítás menetét.
Illetve amit kihagytam: a legolcsóbb hely a műanyag tárolódoboz. Elég sok helyen kapható megfelelő méretű.
Hörcsögöt örökbe fogadhatsz a Hörcsögmentéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!