Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mondanátok valami jó kis...

Mondanátok valami jó kis egérfogó trükköt?

Figyelt kérdés

Adott egy iroda, és benne gy asztal. Az asztal a falnál van és nem mozdítható. Az egér hátulról a fiókok alatt lévő üres részhez bemászott, csak annyi hallani, hogy néha kapar és persze csak feltételezés, hogy egér de az a legvalószínűbb.

Milyen házi trükkök vannak az elkapására?

Mivel panel lakó vagyok ötletem sincs, de próbáltam - a kéznél lévő - medvesajttal csapdát állítani. Karton papír közepére ráraktam és körülötte kifejezetten erre a célra alkalmazható ragasztóval körberagasztottam a papírt. Több, mint 1 napja lent van az asztal alatt, de még nem sikerült a trükk.

2019. márc. 8. 22:36
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, de csak hogy tisztázzuk nem állatvédő vagyok, hanem dolgozó ember és még véletlen sincs felesleges időm a jólétével foglalkozni. Ha szétrágja a fontos iratokat, vagy a még fontosabb kábeleket, az súlyosabb következményekkel járhat, de gondoltam az iroda szóból leszűrhető, hogy nem hawaiiozni járok oda, hogy után még bicilkire pattanjak és megszellőztesem őkelmét.

Egyszerű és hatásos trükk érdekel, hogy addig megszabaduljak tőle, amíg véletlen nem kezd oda szaporodni, mert akkor lesz igazán világ vége.

2019. márc. 11. 01:44
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Tökmindegy, hogy állatvédő vagy-e, attól még ezek a módszerek működnek. Egy drótból hajlított élvefogó csapda ugyanolyan hatékonyan megfogja az egeret, mint amelyik megölné. Sőt, mint írtuk jobb is, mert egyszerre több egeret képes fogva tartani, így ha több is van, egy nap alatt akár az összeset begyűjtheted, és elég egyszer foglalkozni vele. Ugyanott kell megvenni, egymás mellett vannak a polcon. És nem kell az egereket kirándulni vinni. Hazafele elengeded őket, és valószínűleg nem mennek vissza, mert találnak egy szemetest sokkal közelebb. Hozzájuk sem kell érned, és mégiscsak kevésbé gusztustalan, mint egy tetem vagy egy ragasztón vergődő, visító félholt egér.

Nem kell ahhoz sajnálni az egeret hogy belásd, hogy a ragasztónál sokkal gyorsabb, hatékonyabb és humánusabb megoldások léteznek.

2019. márc. 11. 08:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az előző szépen összefoglalta a lényeget. Annyival egészítem ki, hogy - pl-nak okáért - a kedves kérdező irodájában ha az egértetemek bomlásnak indulnának, nem gondolom, hogy olyan jól járna. (Sem az egerek.) Ezen felül a bomló egértetem esélyesebben hívja fel a figyelmet a még élő egereknek, hogy veszélyben vannak, és mivel az egerek hosszú évekig elvavnnak alapvetően akár egyetlen négyzetméteren is, többnyire lapulni fognak és cska ki-kiugranak ehető dolgokért, ami nem mindig csali. Azért bizonyos dolgokat okosan átlátnak az egerek.

Láttam én már akrobatikus mutatványokat kivitelező egeret! Komolyan! Pl kapcsoltam fel a villanyt az alagsorba menet, hirtelen a kis szőrmók teste megvillant az asztalon, az egérke ráugrott a vezetékre, ami az asztalról lógott le, körkörösen, mint a tűzoltók bevetésre indulva lecsúszott azon, végigfutott a fal mentén tudva, h ott biztonságosabb (és még szagnyomot is hagy, amit ő érzékel hetekig, de az ember nem, így kb Ariadné fonala az egér számára), és már nyoma se volt, meglapult egy résben.

Más kérdés, hogy sokszor a csali vonzóbb nekik, mint a biztonság, de a csalihoz nem minden áron megy az egér, tapasztaltam.

Valamint: ha élve esnek egy nagyobb csapdába (ahol elfér több is, tehát mondjuk legalább 5-10 nm2), és ott van egy kevés kaja is, akkor órák múlva is elég megnézni a csapdát, nem fogják egymást marni - véresre tépni kínjukban ha esetleg megéheznének (bár az egér állítólag napokig is kibírja élelem nélkül, bár nem mintha jól érezné ettől magát).

De ha egér vért akarsz takarítani, meg bomló tetemektől bűzlő irodát, nem tiltja a törvény (sajnos).

2019. márc. 11. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!