Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi lesz így a tengerimalaccal?

Mi lesz így a tengerimalaccal?

Figyelt kérdés

Van egy tengerimalac, egyedül van, nem foglalkoznak vele. Úgy tudom csak 1x kap este enni, szénát csak néha kap. Folyton visít a malac. Mi lesz így a tengerimalaccal?

Nem az enyém mielőtt nekem esnétek!

2019. febr. 28. 15:51
 1/5 anonim ***** válasza:
61%

Jelentsd a Magyar Tengerimalac Védő Egyesületnél. Szörnyen tartják a malackát, nem lesz túl hosszú az élete. Ott rendbehoznák, és befogadná egy szerető gazda. Csak felhívod őket, elmondod a címet, és hogy milyen körülmények között tartják. A nevedet nem is kötelező megmondani.

MERT VÉTKESEK KÖZÖTT, CINKOS, AKI HALLGAT.

2019. febr. 28. 16:06
 2/5 anonim ***** válasza:
10%

Mi közöd hozzá hogy más hogy tartja az állatát? Jelentsd fel nyugodtan,hátha magadra uszítod azzal hogy mindenbe beleütöd az orrod és okoskodsz.

Malacot lehet egyedül is tartani,ha nem igényli a társaságot és ellenséges más malacokkal. Képzeld ilyen is van,barátőm malaca is ilyen volt és a maximum élettartamnál tovább élt 2-3évvel. Lehet te úgy tudod hogy naponta egyszer kap enni,de ott vagy és látod? Szerinted hányszor kéne megetetni naponta,3x mint egy embert? Plusz valószínűleg kap mellé zöldséget/gyümölcsöt is,csak arról nem tudsz.Nem kell táppal tömni hogy elhízzon,bőven elég neki a széna meg a zöldség/gyümölcs pár szelet. A malacok szoktak visítani,igen. De nem csak azért mert el vannak hanyagolva,hanem mert ilyen a hangjuk. Az enyém akkor is visít ha meglát,vagy hallja hogy nyitom csukom az ajtót, mert nem tud beszélni hogy "szia gazdi dejó hogy látlak"...A kutya is ugat ok nélkül csak úgy.

2019. febr. 28. 16:21
 3/5 anonim ***** válasza:
32%
Mivel magyarországon legális egyedül tartani a malacot ezért nem jelentheted. Nem kínozza az állatot, a rágcsálók elrejtik a kajájukat, nem kell naponta többször etetni. Azt teheted, hogy szólsz neki, hogy vegyen egy másik malacot. Az lesz a malaccal, hogy előbb meghal mint az átlag, ennyi
2019. febr. 28. 18:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Imádom a kommenteket

#1-es komment "ha nem teszel ellene rohadj meg"

#2-es komment "ha teszel ellene rohadj meg".

A tengerimalacvédők nem a rendőrség, megkereshetik az illetőt, adhatnak tanácsot de nem vihetik el az állatot, ők ugyanúgy civilek mint te vagy én, természetesen lehetséges hogy az illető csak nem tudja hogy kell malacot tartani és hallgat a jó tanácsra, de az is lehet hogy nem, és akárkinek jelented nem fognak foglalkozni vele, aki kidobott 2 tengerimalacot egy társasház ablakából és mindkettő azonnal szörnyethalt, SEMMIT NEM KAPOTT ÉRTE, sajnos az a valóság hogy a gazda jogilag szószerint bármit megtehet a malaccal nem lesz következménye így csak a jóhiszeműségére tudsz hatni, küldd el neki a malacvédők oldalát vagy próbáld meg meggyőzni hogy adja le a malacot nekik.

2019. febr. 28. 20:26
 5/5 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Nem azt mondtam, hogy rohadjon meg, ha nem jelenti, csak ha jelenti, hátha felvilágosítják az illetőt, a helyes állattartás fogalmával! Jó, az igaz, hogy állatot, csak durvább körülmények közül hoznak el. De ez egy malacnak, akkor is szörnyű.

2019. febr. 28. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!