Hogy lehet legegyszerűbben kitakarítani a höri terráriumát?
Hetente egyszer:
Lapáttal kiveszem a forgácsot, bezacskózom, kidobom a szemetesbe. Súrolóporos (bármilyen megfelel-e célra, csak ne legyen erős!) szivaccsal lesikálom a terrárium oldalára száradt vizeletet, ürüléket, majd vizes törlővel letörlöm. Egy nagyon kevés üveg tisztítóval megtörölgetem a terrárium üvegét, majd vizes ronggyal ezt is letörlöm. Szárazra törölgetem, majd hajszárítóval rászárítok. Minden sarokba szórok egy kis macskaalmot, rá tiszta forgácsot, és természetesen az egész terrárium aljára öntök tiszta forgácsot kb. két ujjnyi vastagságban. Újrarendezem, teszek be vatta-féle pamacsot.
A házát: kitisztítom, szappanos vízzel átmosom, majd kiöblítem, megszárítóm. Beleteszek vattát.
Ez úgy kb. egy-másfél órás akció.
Havonta egyszer:
Kb. egy-másfél liter forró vizet öntök a terráriumba, ebben fél órán át állni hagyom. Aztán kiöntöm belőle, fertőtlenítővel kimosom az egész terráriumot. Ezt nagyon gondosan kimosom belőle, bő vízzel. Nekünk nagy terráriumunk van, ezért ezt csak havonta egyszer ismétlem meg, annyiszor épp elég a fürdőbe cipelnem a terráriumot. Ablaktisztítóval tisztára törölgetem a terrárium oldalait. Szárazra törlöm, hajszárítóval rászárítok.
+
Minden nap a "pisi sarkot" kitisztítom. Valamint egy héten kétszer kiveszem az elszáradt, rothatd gyümölcsöket, zöldségeket a "raktárából".
Ez nem a legegyszerűbb, inkább a legalaposabb. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!