Házinyulaink vannak, mi bajuk lehet ha nem tudom rendesen kitakarítani a ketrecüket és sokszor férges az összegyűlt ürülék? Bekerülhet a szervezetükbe az a csontiféle? És tényleg baj lenne ha vizes (eső utáni) füvet adok nekik?
Hogy érted azt,hogy nem tudod rendesen kitakarítani a ketrecet?Nem férsz hozzá rendesen?Egyébként nekik ettől nem lehet bajuk,nem kerül be a szervezetükbe.
A vizes fűnél nagy az esély arra,hogy felfújódnak tőle és elpusztulnak,de szerintem inkább jellemző ez a harmatos fűre,mint az ázottra.
Ha féges az ürülék, akkor már bennük van. Elég sokféle férgesség létezik, jópárat az ember is elkaphat.
ha az ürülékük férges a nyusziknak, akkor az azt jelenti, hogy férgesek, és normális életszakasza van a benne élő féregnek (vagy többnek, attól függ miylen fajta) és a lárvák az ürülékkel ürülnek ki a szervezetből, hogy tovább fertőzzenek...
Állatorvoshoz kéne őket vinni.
Amúgy a csonti az lisztkukac, az egy lárva, nem féreg. Kifejletten moly lesz belőle. Meg van aki a légylárvát hívja csontinak, az sem féreg, hanem rovar-lárva...
Hát akkor rohadtul át kéne alakítani a nyuszik helyét, ennyire moly nem lehetsz.. az a minimum, hogy tisztaságban éljenek!
Egy állatorvos nézze meg a végtermékkel ürülő dolgot, amit 10 féleképpen fogalmaztál meg, ha férgesek, féreghajtani kell őket állatorvossal való konzultáció után!
1. Takarítsd ki őket. (nem árt fertőtleníteni, domestos)
2. Adj a nyulaknak féreghajtót.
3. Takarítsd őket sűrűbben. A tisztán tartott nyulak egy sarokba piszkítanak csak, azt nem olyan nehéz takarítani.
Ha nem tűnnek el a férgek, akkor irány az orvos.
Jobban megnéztem és bábjuk fekete, majd barnás nagyobb, kb 1.5 centis. Domestos az Wc fertőtrlenítő, azt nem fogom oda önteni, de gondoltam szétcsavarozom a ketrecet és síma vízzel kisikálom.
Milyen sűrűn kell a nyuszikat takarítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!