Segítség kellene! Elpusztult a tengerimalacom! Képes
együtt élni törpenyúl és tengerimalac?
Figyelt kérdés
Helyzet a következő,eddig tartottam együtt 2 hím tengeri malacot sajnos az egyik elpusztult,arra gondoltam,hogy mellé vennék egy törpenyulat,hogy ne legyen egyedül. Épp azért nem vennék mellé tengerimalacot,mert nagy ricsajt csapnak a nyulak pedig csendesek tapasztalataim szerint.
Tehát jó ötlet vagy sem? Na meg hím vagy nőstény nyulat érdemes együtt tartani vele?
Szakemberek mindenhol azt állítják, hogy nem lehet. Láttam én már együtt tartva őket, ahol nem bántották egymást, de ez a ritkább. Általában a tengerimalacnak nagy stressz a nyúl jelenléte.
Maximum úgy érdemes, hogy kettéválasztott vagy kétszintes (elzárt) ketrecben tartani őket.
2019. jan. 10. 20:43
3/20 anonim válasza:
Nem szabad összetenni őket. Fajtárs kell mindkettőnek. Plusz a nyúl képes olyan nagyot rúgni, hogy megsérülhet a malac.
2019. jan. 10. 20:44
4/20 anonim válasza:
A nyuszi valóban megsebezheti a malacot. Sok kisállatboltban az idióta eladók egy helyre teszik őket így gondolják sokan azt hogy lehet őket együtt tartani. Teljesen más a két állat. Nyuszkó és malac nem tud egymással kommunikálni. Társas magányban lennének, ezen kívül hana nyuszi ivarzik agresszívvé válhat és könnyen a malacnak eshet mivel kisebb és vedtelenebb. Együtt nem szabad tartani ezt a két állatot. Inkább vegyél mellé még egy malacot ha elpusztult a másik, mivel a malacok nagyon társas lények.
2019. jan. 10. 20:55
5/20 anonim válasza:
A nyuszik nem csendesek. Előző vagyok csak elfelejtettem leírni. Nyuszik éjjeli állatok akár a malac és a hörcsög. Éjjel rázza a ketrecét, zajong, akkor jönne ki. Képes felforgatni az egész házat . Egyáltalán nem igaz hogy csendes állatok, nem tudom ezt honnan vetted.
Ui. Egy törpenyuszis.
2019. jan. 10. 20:57
6/20 A kérdező kommentje:
Én is tartottam törpenyuszit viszont éjjel aludt jóval kevesebb zajt csapott,mint a malacok.
2019. jan. 10. 21:02
7/20 anonim válasza:
Minden nyuszinak más a viselkedése. Van nyuszi ami alkalmazkodik az emberhez . Én általában reggel és este engedem ki , este nem zajong már de reggel hatkor már követeli a kajáját. Akkor sem szabad együtt tartani a nyuszit és a malacot! Ezt felejtsd el , különben az életükkel játszol.
2019. jan. 10. 21:05
8/20 anonim válasza:
Ugyanígy vagyok én is 2 hete pusztult el az egyik hím tengerimalacom tesók voltak.Nagyon bánatos volt,de többet törödőm vele és elvan.Nekem vam itthon törpenyuszi is.Voltak együtt de nem ajánlom csak a verekedés volt belőle jobb az így mindkettőnek ha külön vannak.A nyuszi mellett van még egy nyuszi a malac meg egyedül van még mert a tenyésztőnél 2 hét múlva lehet elvinni a pici malacot.A felnőtt malaccal nem jönne ki szerintem.
2019. jan. 10. 21:38
9/20 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondoltam,hogy kisnyuszival raknám egybe,mert a malacok nagyon békés,viszont az eddigi válaszok alapján elbizonytalanodtam,mindenesetre megpróbálom ha nem jönnek ki akkor külön ketrecben lesznek tartva. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!