Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mitől halhatott meg a kopaszma...

Mitől halhatott meg a kopaszmalackám?

Figyelt kérdés

Még csak 2 éves, kislány malacka. Tegnap este még jól volt, rendesen vacsorázott. Ma reggel már nem kért enni, nem is evett, akárhogy dugdostam neki. Nem mozgott egész délelőtt, csak néha rángatózott, és nagyon nagyon hideg volt a teste.

4-től rendel az állatorvos, le akartam vinni, de egy órája meghalt szegény.

Biztos, hogy nem kajamérgezés, mert van még rajta kívül 3 malacom, ők teljesen jól vannak!!

Vajon mi lehetett a baja?

2008. nov. 7. 14:27
 1/3 anonim válasza:
100%

Szia! Először is nagyon sajnálom malackádat! én is malactulajdonos voltam, és ugyanúgy jártam mint te. :( nekem is volt kopasz malackám is meg sima. és nekem is egyik napról a másikra lett beteg a röfim. átérzem a problémád! :( szóval annyi volt a különbség, hogy én még elértem vele a dokihoz. hűvös volt a teste, vacogott. Sajna a kopasz malac sokkal nagyobb szobahőmérsékletet igényel mint a simáé. neki úgy tudom, hogy négyven fok körüli a testhője és rengeteget is veszít. én is etettem rendesen, de itt ugye szóba jön a zöldségek termesztése a permetszerek, stb egy vegyszeres salátalevél, kevés mag, vagy nem is tudom. egy pirinyó vírus. számtalan más probléma. de szerintem malackád halálát kihűlés okozhatta. szerintem. bár nem vagyok állatorvos, csak tapasztalatból mondom. meg ugye a röfik nem is élnek sokáig. mint ahogy a törpehörik is másfél évet élnek, a malacoknak sincs sokkal hosszabb "futamidejük". :( én megtenném a helyedben, hogy biztos ami biztos elvinném az összeset állatorvoshoz megnézetni. nekem is elpusztult az egyik malacom, de a másikat nem vittem el, mert ő jól volt. hajszál pontosan rá egy hétre ugyanolyan tünetekkel elpusztult ő is. lehet, hogy egy-két ezer forintot rá kell szánni, de szerintem nyugodtabban alszol te is. a doki meg pillanatok alatt megmondja, hogy elkapott -e a többi valamit, vagy esetleg egy injekcióval ki lehet védeni a többi megbetegedését. remélem egy picit tudtam segíteni.

szia

2008. nov. 7. 15:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Valóban érdemesebb a "természetben" szedni neki zöldet, mint "osanos" salátáztatást folytatni, de a malacod valóban kihűlt.

Az a baj a kopasz malackákkal (is) - mint a szőrös malacok altatásánál is -, hogy ha kihűlnek, leáll az emésztésük (mint a hüllőknél), a bélbaktériumok olyan mértékben felszaporodnak és termelnek toxinokat(mérgeket), melyet már a kiválasztó szervek(vese, máj) nem tudnak lebontani, feldolgozni.

Azonnali melegítés és infúzió segíthet(ett volna).

Drága és fájdalmas lecke volt, de legalább már tudod.

Részvétem a coci miatt!

2008. dec. 16. 16:54
 3/3 anonim ***** válasza:

szia,

nálam is ugyanez volt. De én még eljutottam a dokiig is vele.

Ha ez megnyugtat kicsit: (nekem azóta is lelkiismeret furdalásom van, pedig ennek 3 éve) 1 héten keresztül kapta az infúziót, meg melegítőpárnán aludt. Nem használt semmit, ráadásul úgy lefogyott a végére az én kis malacom, hogy rossz volt ránézni.

Azt mondta az orvos, ha ezeknél a kis mocskoknál egyszer felborul a bélflóra egyensúlya, szinte lehetetlen rajtuk segíteni :o(((((

Most szeretnék mégegyet, de már sehol nem kapok :o(

Nem tudnátok esetleg ötletet adni hol vehetnék?

Anno a Mamutban vettem.

2008. dec. 19. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!