Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyuszi gazdák, nektek mennyi...

Nyuszi gazdák, nektek mennyi idő után engedte a nyuszitok hogy felvegyétek?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a nyuszik alapból nem szeretik de pl ha orvoshoz viszem is egy kínszenvedése mire valahogy bele csalogatóm a tárolójába arról nem is beszélve mikor kikell venni.szóval erre is szivesen várok tippeket :)
2018. dec. 25. 13:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Soha. Hiába közeledtem hozzá óvatosan, finoman, jutalomfalattal, ketrecében, ketrecén kívül...

Simogatni hagyta magát ha olyan kedve volt, sőt, volt, hogy mellém feküdt és elaludt. De azt, hogy felvegyék, gyűlölte. Vergődött, karmolt.

Én elfogadtam őt ilyennek, az állatok is külön egyéniségek. Nem vettem fel soha. Ha muszáj volt, mert pl. orvoshoz vittem, akkor óvatosan egy puha bébiplédet ráborítottam, és abba csomagolva vettem fel. Így kicsit nyugodtabban tűrte, talán azért, mert így nem volt olyan szorosan fogva, hanem mint egy puha "fészekkel" együtt lett felemelve.

illetve ha nem kellett sietni, a hordozójába betettem valami finomságot, és ha bement, rácsuktam az ajtót. A hordozója mindig ott állt a ketrece mellett, mindig nyitva, és gyakran tettem be neki valami finomat, mert nem akartam, hogy azt szokja meg, hogy ha bemegy a hordozóba, akkor be lesz zárva, és valami kellemetlenség történik. Így 100 esetből egyszer történt kellemetlenség... ezért nem kapcsolta össze a hordozóval.

2018. dec. 25. 14:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Az első perctől fogva engedi, hogy felvegyem. Amikor kapja az oltást még az állaorvosnál is olyan nyugodt nem nagyon foglalkozik azzal se amikor megvizsgálja.

Szabadon van a lakásban de megvan a saját helye ahova bármikor bemehet de nagyobb részben mint most is itt fekszik mellettem, eléggé bújós nyuszi és szeret követni a lakásban.

De a legtöbb nyuszi (ahogy én láttam) nem ilyen és bár lehet tévedek de szerintem nem igazán fog változni.

2018. dec. 25. 14:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Enyém is utálja, én elfogadtam, nem szoktam ezzel cs.sztetni. Mostanában kicsit jobban hagyja, sok jutalom falat után, kb egy percig foghatom. De őszintén szólva inkább nem piszkálom. Gyűlöli a hordozót, akkor egyáltalán nem lehet megfogni, kergetni meg nem szoktam. Ami nekem erre bevált: beleteszem a hordozót a ketrecbe, és beleterelem, akkor nem tud elmenekülni. Kivenni meg csak határozottan megfogom, a dokinál nem nagy legény,úgy be van tojva, hogy hagyja magát.
2018. dec. 25. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!