Nektek bujos a nyuszitok?
Nekem 2 nőstény oroszlánfejűm van, 1 drappszínű(Roxy)és egy szürke(Trixy). Nagyon szeretem őket, nem volt nehéz megszelídíteni őket; ugyanis minden nap simogattam őket, ettől ilyen szelídek. A szobámba tartom őket egy nagy ketrecbe4, de szabadon élnek a házba, így csak aludni és a dolgukat végezni mennek oda. Nincsenek ivartalanítva, mert csak a baknyuszikat kell, úgy tudtam meg egy ismerősömtől. Tavaly húsvét előtt vettem a két nyuszimat 500 Ft/db-ért. . Vettem ott és aznap két papagájt is, jóba vannak a nyulaim a madaraimmal is, de az már más tészta. A két nyúl nagyon édes, szép és különleges a szőrük, pont ezért választottam őket.
Ők bújósak lettek ezalatt az év alatt, sőt, lehet, még hamarabb. A tied lehet, hogy nemrég került hozzád, vagy csak még nem szokott meg, ugyanis vannak nyusszancsok, akik nehezebben szelídülnek meg/szokják meg az új helyüket.
Nekem is kb.ugyanilyen a nyulam, csak idősebb. Ez eléggé a természetétől függ, illetve a kedve kérdése is, az enyémhez van mikor hozzáérni nem lehet, máskor meg a lábamhoz fekszik és bökdös, akkor egy óráig is lehet és kell is simogatni.
Foglalkozzatok sokat vele, valami finomsággal kínálgassátok, hátha akkor bújósabb lesz.
Még szoknia kell benneteket ezek szerint. Legyetek vele türelmesek és foglalkozzatok vele sokat.
Mivel kislány a késöbbiekben ajánlott az ivartalanítás mert lehet hogy ivarosan agresszívabb lesz. A másik amiért nagyon ajánlott kislány nyusziknál IS, mert 4 éves kor felett 80% az esély arra hogy emlő daganata vagy bármilyen nemi betegsége lesz ami sok esetben halállal és végződik.
Majd ha olyan 8 hónapos lesz érdemes lesz vele megkeresni egy egzotikus állatorvost aki szépen megcsinálja ezt nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!