Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért bújik be egyből a...

Miért bújik be egyből a házába a tengerimalacom, amint betesszük?

Figyelt kérdés

1 napja van nálunk, van bent neki egy kis házikó, ahova el tud bújni. Ki szoktuk neki venni, mert csak így hajlandó előjönni. Ha betesszük neki, félbehagyja akár az evést is, és megy be a kis helyére. Tegnap este a ház elé raktam a tálkáját, mert féltem, hogy nem fog kijönni enni. Most a hely végébe raktam, és pont most hallom, hogy rágcsálja az almát. De egyébként eddig 2-szer, ha kijött ma. Tőlünk nem fél, eszik a kezünkből, és ha kivesszük is jól elvan, illetve ha a házat kivesszük is elfoglalja magát, de kicsit aggódok amiatt, hogy annyit van ott bent.

Azért csinálja, mert még új neki a hely, és egy idő után fel fog oldódni, és többet lesz kint, vagy csak szeret sötétben lenni, és ezért sokat lesz ott bent? Vagy esetleg más oka is lehet?

2018. nov. 26. 19:52
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja, és amit még meg szerettem volna kérdezni, bár ez annyira nem vág a témába, de annyi mindent olvatam erről, hogy már össze vagyok zavarodva :D Milyen zöldségek/gyümölcsök NEM adhatók a tengerimalacnak?
2018. nov. 26. 19:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Még fél, hagyjátok bent a házat, az az ő is menedéke. Idővel, ahogy megszokja az új helyet és titeket is, ki fog majd jönni magától is.
2018. nov. 26. 20:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell szokni az új helyet, most par napig hagyjátok.

Amúgy ugye lesz párja is, hogy tényleg jól érezze magát?:)

2018. nov. 26. 20:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Tengerimalacból kettőt szokás tartani, azt vegyétek figyelembe.

Még szokja a helyet, majd előbújik, kell neki pár nap.

Gemon.ro oldalon sok hasznos infó van fent.

2018. nov. 26. 21:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, ment a zöld kéz. A tesója jön még a hét elején, nem lesz egyedül :)
2018. nov. 26. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!