A törpenyúl ketrece mennyibe kerül?
Figyelt kérdés
10 ezer ft-om van. Abból megtudnám venni a nyuszit,ketrecet meg az itatót,szénatartó,tálat?2010. jún. 21. 19:13
1/7 anonim 

válasza:

Sajna egy 10-esből nem jön ki minden. Már eleve a nyuszi kerül 6000 ft-ba ha kereskedésben veszed, ha tenyésztőtől akkor is 3-4 ezer. A ketrec ami egy nyuszinak megfelelő méretű (100*50-es legalább) állatkereskedésekben 15-20 ezerbe is bele kerülhet, ha ügyes vagy akkor vaterán kifoghatsz olcsóbbat is, én az enyémet 9000-ért vettem. Erre jönnek még rá a kerámia etetőtálak, az itató, a szénatartó ami már nem egy nagy összeg de 1-2 ezer forintban azok is benne vannak. Ott vannak még az oltások, az alom, a kaja, ami rendszeres kiadás lesz. Szóval nem olcsó mulatság, kezdetnek pedig nagyobb beruházás szükséges.
2/7 anonim 

válasza:

Lehet azért spórolni. Biztosan van olyan hely, ahol ajándékba, ingyen adnak kisnyuszikat. Onnan érdemes kiválasztani egyet. Aztán, ha veszel egy felszerelt ketrecet, ami 80x50-es, és napi egy-két alkalommal kiengeded futkározni, az úgy neki megfelel. Lehet ám vinni sétálni is, csak vigyázz a kutyákkal. Kaja...Mindig legyen előtte széna, friss víz, zöldség-gyümölcs, és száraztáp, de ebből keveset kapjon. Egy havi kaja az szerintem 4-5 ezer körül mozog, de ha a zöldségeket be tudod szerezni kertből, akkor megúszod nagyjából 3 ezerből havonta. A ketrec, amit mondtam, az nagyjából 11 ezer, használtan 9 körül mozog. Ha még egy kicsit hozzáadsz, és spórolsz másból, szerintem elég lesz az.
3/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2010. jún. 21. 20:27
4/7 anonim 

válasza:

ha van benne nyul akkor olcsóbb, de ha egy kiló fű van benne akkor milliárdokat ér
5/7 anonim 

válasza:

Mi a nyulas kezdőkészletet a Fressnapfban vettük 10ezer volt (3éve) csak a ketrec nem volt túl nagy így pár hónap után újat kellett vennünk. (15ezer volt és 120-as)De a kis ketrechez kaptunk szénát tápot, kerámia tálat, önitatót, az utóbbiakat a mai napig használja. Nézegesd az akciókat. Kell még neki valamilyen hordozó is, évenkénti oltások, kefék, fésűk, majd idővel, karomvágó, hám és póráz.Nem muszáj mindent egyszerre, de a ketrec, széna, és szerintem a hordozó az első, mert miután megvetted, azonnal érdemes elvinni orvoshoz, a szúnyogok miatt is, és hogy átvizsgálja. Sok sikert, és mindenképpen tenyésztőtől, vagy ajándéknyuszit.
6/7 anonim 

válasza:

Az első állítás nem igaz, hogy a kereskedésbe 5-6 ezer forint, a tenyésztőnél, pedig 3-4 ezer forint. Én kereskedésbe vettem a nyuszim ami volt 3 ezer Ft, tenyésztőnél pedig lett volna 2 ezer Ft. 10 ezer fT-BÓL NEM TUDSZ MINDENT MEGVENNI. Én egy felszerelt ketrecet vettem egy állatkereskedésbe, ami került 10 ezer forintba( a felszerelt azt jelenti, hogy volt benneitató, etető, szénatartó és egy hász). De aztán még a nyuszi(3000 Ft), a fogkoptató (300-400 forint körül), só(300-400 forint körül9, széna( 500-600 Ft körül), nyútáp(700-800 Ft körül), forgács (1000 Ft körül), nedszívó kavics(beszívja a pisit és nemérződik a szaga: 700-800 Ft körül). Kb ennyi.Kb. 20.000 Ft körül jön ki.
7/7 anonim 

válasza:

Utolsónak! Nem feltétlenül nem igaz az első állítás. Nem tudom te hol laksz, de én Budapesten szinte minden állatkereskedésben 6000 ft. körül láttam törpenyuszikat, olcsóbban nemigen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!