Mitől kaphat sokkot egy törpenyúl?
:D
ok
Nyúlfüggő..
Nem lehet általánosítani, nagy eltérések lehetnek, hogy melyik-mire-hogyan reagál..
Csak egy példa.. Az enyém a porszívótól sem fél, sőt ha porszívózok, követi a csövet és játszani akar vele. De amikor másik 2 nyuszira vigyáztam és előttük porszívóztam, berohantak a házukba félelmükben..
Olvastam valahol hogy azt vette észre a gazdi, hogy csak remeg a nyula és el van ernyedve...meg is halt és az állatorvosa szerint sokkot kapott....ezt szeretném elkerülni..ez lehet ijedségtől is?
(az enyém a botmixertől és a fúrótól fél de érthető is)
Elvileg sok minden kiválthatja a sokkot, de azért az ijedtségnek óriásinak kéne lennie ahhoz, hogy ez is okozhassa, az hogy fúrsz vagy bármit zajongsz mellette, attól maximum félhet, megijed. :)
Az a baj, hogy ha egy nyuszit sokk hatás ér, ők szinte biztos, hogy azon nyomban elpusztulnak és ha nincs felboncolva a nyuszi és nem valamilyen belső szervi problémája van/volt szegénykének, akkor sok esetben ki sem derül a kiváltó ok.
Az én nyuszim egy nagy kutyától ijedt meg nagyon,pedig a kutya nem csinált semmit,de a nyuszkóm kiugrott a kezemből,és elbújt.
Utána beraktuk a ketrecbe,de a kutyát onnan is látta,szétrugta a ketrecet.
Aztán egy macskával találkozott,összedugta vele az orrát,és utána elkezdett körbe körbe futni.
És még volt egy eset,mikor a ketrecbe az ajtó mellett volt,és meghallotta kintről a kutyaugatást,és akkorát ugrott,hogy majdnem felakasztotta magát a ketrec rácsában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!