Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi baja lehet a deguimnak?...

Mi baja lehet a deguimnak? Rossz gazdi vagyok?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Már lassan 3hónapja vannak nálam két lány degu.Az egyik lujzika a másik nelly.Már tök jól kézhez szoktatuk őket,meg a 4éves kisfiam kezéből ettek.aztán egyik napról a másikra megharapott nelly(ő a mozgékonyabb)lujzika meg nem jön oda hozzám mikor kinyitom a ketrec ajtót.Esküszöm olyan mintha megsértödtek volna.Pedig rendesen vannak tartva és semmi olyat nem tettem amivel megijeszthettem volna öket.De a harapást azt ug értem hogy vérzett az ujjam.
2010. jún. 21. 18:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne haragudj amit most mondok,de véletlenűl a kisfiad nem bántotta valahogy őket(megszorította vagy akármi)?

Mert,tapasztalatból beszélek ebben a korban még nem tudják,hogy mennyire szabad megfogni és mit szabad vele mit nem,ők még "játékszernek" tartják ami mozog.Az én lányom is így volt vele aki már 14 éves.

2010. jún. 21. 18:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Gondoltam már rá én is de csak ugy nyulhat hozzájuk ha ott vagyok.Nem kaptam még ilyesmin rajta de majd figyelek.De ha a fiam megy oda hozzájuk akkor minden okés csak velem van bajuk.Tudom furán hangzik de tényleg olyan.
2010. jún. 21. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok,van valami másik állatotok?Mert lehet,hogy érzik az illatot a kezeden és ezért riadnak meg tőled.
2010. jún. 21. 19:48
 4/5 A kérdező kommentje:

Nincs csak ők vannak.Nagyon meg szerettem őket de egyszerűen nem engedik,hogy hozzájuk nyuljak.Én ezt már tényleg nem értem.Még a szomszédnak is hadják maguk simizni.

Most próbálkozom,mindent az elejéről kezdek.Próbálom őket a kedvenc csemegéjükkel etetni kézből.De még egyelőre ez se hatásos.

2010. jún. 21. 22:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Mi is most vettünk két degut. A fiú engem is állandóan harapdált(nekem is vérzett). Most csak úgy nyúlok hozzájuk, hogy aketrecben vannak, én benyúlok, kézből etetem és simizem őket. Mar nem is nagyon merem kivenni őket. Amikor odadugom neki a kezemet, hogy szaglásszák megint harapdál, de mostmár csak finoman...azt mondták ezt hagyni kell... Igaz nálunk csak egy hete vannak, már egész jól hozzánk szoktak, de azért félnek még. Ne add fel, biztos megszoknak idővel!!! Amikor a fiú engem másodszor meharapott kiakadtam és azt mondtam, hogy nem fogok hozzányúlni, de nem bírom ki...

Szóval sok türelmet, biztos sikerülni fog :D

2010. jún. 22. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!