Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalac tartásának...

Tengerimalac tartásának körülményei?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék tengerimalacot. Tudom, hogy párban kell őket tartani, illetve hogy minimum 100×50-es ketrec kell nekik (nagyobb lesz)

Ezek a kérdéseim lennének:

~Én arra gondoltam hogy 2 azonos nemű, ivaros, egy alomból származő nőstény/hím lenne. Ez jó, vagy inkább ne legyenek egyidősek? (Ivartalanítottat nem szeretnék ezért a hím + nőstény nem megoldható)

~Tudnátok ajánlani Budapesten vagy közelében megbízható tenerimalac tenyésztőt?

~Olyan kis társat (ez esetben társakat) szeretnék akik valamilyen szinten kedvelnek is nem csak elviselnek, és örülnek a siminek, szeretnek ölben lenni. Tudom hogy általában ilyenek a tengerimalacok, ez a természetüknél fogva történik, vagy szoktatni kell őket. Ha igen hogyan? (Persze ha egyáltalán nem olyanok nem nyúzom őket de nagyon örülnék ennek)

~Havonta/hetente (nem tudom hogy könnyebb megadni) kb mennyire jön ki az eltartásuk?

~Ha elutazok kb 1 hétre (persze addig gondoskodna róla más, kap mindig enni, kap simit stb...) az megviseli vagy ha mindent megkap ez nem is zavarja? Illetve ebben az esetben ha visszajövök újra "megismer-e" engem?

~Milyen gyümölcsöt zöldséget szeretnek nagyon illetve mit tilos nekik adni?

Előre is köszönöm a válaszokat :)

2018. aug. 21. 10:34
 1/8 anonim ***** válasza:
7%

1.Ivartalanítva legyenek

2.Nem.

3.A nyúl is ilyen.

4.kb.2000 Ft.

5.Vannak ilyen boxok is.De nem lesz nekik akkora trauma hogyha elmész,de viszajösz és ezalatt kapnak enni,inni.

6.Nem tudom

+7. Olvasd ell!!! [link]

2018. aug. 21. 10:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem akarnád a hímet ivartalanítani? Az enyéim 1 nőstény, és egy hím, kb egy idősek, a hím ivartalanított, egész jól megvannak, sosincs veszekedés.

Az enyéim konkrétan utálnak ölben lenni, ahogy kiveszem őket a kiutat keresik a kezemből, pedig nem félnek, kinnt a szobában oda szoktak jönni hozzám, néha követnek.

Ha ketrecbe nyúlok, előfutnak (persze mert azt hiszik kaja) de ez azért van, mert kis korukban nem lettek kézhez szoktatva. Ha kisebbeket veszel, meg lehet velük csinálni, hogy elalszik az öledben. Na ez nálam lehetetlen.

Amikor én 2 hétig távol voltam, a tesóm csak etette őket, egyáltalán nem viselte meg őket. úgy jöttem vissza, mintha mise történt volna. Alig várták, hogy kiszabaduljanak futni egyet, de nem kutyák, hogy a gazdájukhoz ragaszkodjanak.

2018. aug. 21. 11:07
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm #1-es válaszolónak a válszt.

Az lenne akkor még így a kérdésem hogy az ivartalanításnak 2 azonos neműnél mi az előnye stb...

Illetve ezt az egy alomból származós, egyidős, azonos nemű dolgot azért gondoltam hogy a fizikai sebesülésekig elfajuló rivalizálást "megakadályozzam". Ez segít vagy pont hogy ez okozhat verekekedést?

2018. aug. 21. 11:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

igen, pontosan egy korú, egy nemű malacok között szoktak menni a nagy verekedések, hogy eldőljön ki a domináns.

Ha egy nemű malacokat akarsz, (akkor természetesen felesleges ivartalanítani) akkor szerencsésebb, ha az egyik nagyobb, a másik kisebb valamivel.

De pont ezért írtam, hogy a legideálisabb párosítás a fiú-lány malac ilyen szempontból is, náluk nincs komoly dominanciai harc, főleg ha már fiatalon összekerülnek.

2018. aug. 21. 11:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a legutóbbi választ, kezdek a tanácsod felé hajlani :)
2018. aug. 21. 11:50
 6/8 anonim ***** válasza:
44%
2018. aug. 22. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:

A többi kérdést látom, már megválaszolták, de a 3. kérdésre annyi a válaszom, hogy ez a személyiségüktől függ. Nekem 2 fiú tengerimalacom volt, az egyik láthatóan szerette, ha ölbe vették, simogatták..stb., a másik viszont gyűlölte, rögtön megpróbált szökni.

Tehát ezt tudhatod előre, hogy milyen lesz.

2018. aug. 26. 11:47
 8/8 anonim ***** válasza:

*nem tudhatod, bocsi elírtam.

Mondjuk idővel lehet, hogy kézhez lehet szoktatni, mégha makacs is. Én ezzel nem próbálkoztam, úgy voltam vele, hogy nem akarja, akkor inkább hagyom.

2018. aug. 26. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!