Két nőstény tengerimalacom naponta verekszik ez normális?
Én a két kis Tengerimalacomat két nap eltérlssel hoztam ki a kisállatkereskedéstől, nagyon jól megvoltak, pedig nem is hasonlítottak egymásra, sajnos elhunyt az egyik és szomorú volt a társa, hoztam mellé másikat, ők kerek 1 évig voltak meg békéba, az idősebb volt a góré, 1 év mulva puccs volt, aggresziv hatalomátvétel, a pici megtámadta a nagyot majd közbeléptem, engem is megtámadott a malaccsaj , külön lettek téve, de furcsa mód a ha meglátta a pici a nagyot idegállapotba vót, bézbóz ütő a közelbe nem volt szerencsére. És sajna meghalt a nagy most meg a kis aggressziv malac egyedül van. Nem lehet neki társa.
Lány malacokkal van szóval tapasztalatom, ha nem jönnek ki, külön a helyük, nincs mit tenni.
Szerintem az a baj nem tudják eldönteni ki a főnök. A malacoknál megvan a rangsor, nálunk pl 5 csaj és egy ivartalan hím is megvan bunyó nélkül mert nem egyforma súlycsoport egyik sem így könnyen lejátszák, pl a legutóbbi még kölyök, fele akkora mint az eddigi legkisebb nőstény így két kergetéssel meg is volt hol a helye, utána béke van, persze ha felnő lehet végigpüföli az egész bandát első nősténynek mint a legutóbbi de az is max pár nap alatt lezajlik.
Az a baj a tieid kb egyenlő felek így ha az egyik el is veri a másikat a másik úgy látja akkor is van esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!