Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen viszonylag ragaszkodó...

Milyen viszonylag ragaszkodó és okos kisállatot tudtátok lakásba ajánlani ami NEM kutya vagy cica?

Figyelt kérdés
Egy kamasz lány vagyok és szeretnék egy kis társat de sajnos nem megoldható a kutya és a macska. Van-e olyan viszonylag intelligens lehetőleg szeretetet viszonzó, gazdihoz ragaszkodó kisállat aki valamilyen szinten lehet egy kis társ? :) (madarat ne írjatok mert sajnos az sem lehet)

2018. júl. 11. 22:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom nálad mennyi a vészesen sok, de nekem még süni jutott eszembe. Egyedül tartható, viszont mind a vételára mind a felszerelések elég sokba kerülnek (ha mindent újonnan veszel, olyan 40-50 ezer körül vannak a felszerelések)
2018. júl. 12. 07:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A nyuszi és a vadászgörény jutott eszembe, de mindkettő elég költséges, és nagy helyet igényelnek. A patkány nagyon intelligens és ragaszkodó. Jó társ lehet belőle, viszont mindenképp párban kell tartani. Ha megteheted, ezt javaslom, mert két igazi társat kapsz. Képesek tanulni, érzékelni a hangulatodat, és imádnak játszani. A tengerimalac ugyan kevésbé intelligens, de nagyon bújós lehet, és "beszélget" veled. Mindenképp kell neki társ, különben magányos és depressziós lesz. Ha van elég helyed, és a szüleid hajlandóak állatorvosra költeni, a nyuszi is jó ötlet. Őket azonban rendszeresen oltani kell, és könnyen megbetegszenek. Viszont nincs ahhoz fogható, amikor reggel egy puha szőrgombóc ébreszt, és szalad eléd, amikor hazaérsz.
2018. júl. 12. 10:07
 13/15 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy igazán ragaszkodni inkább a társas állatok tudnak, de azok párban tartandók. Az egyedül tartható állatok ugye jól megvannak egyedül is, így általánosságban beszélve kevésbé ragaszkodnak a gazdájukhoz. Nekünk tengerimalacaink vannak és beváltak, aranyosak, szelídek, tudom ajánlani, de nem kutya/macskaszintű társállatok.
2018. júl. 12. 20:09
 14/15 anonim ***** válasza:

Tengeri malac- bár ők társas lények

Vadászgörény- ők simizhetők, nyomorgatnivalók , bár itt fontos hogy honnan hozod el, 10.000 Ft( a picike) körül van és a tartása jóval olcsóbb mint egy kutyáé. Viszont olyan mint egy macska mindenhova be tud bujni. Nagyon mozgékonyak így a sétáltatás egy kiváló módszer erre.

Nyuszik: azt tudom róluk, hogy kissé problémásabb a tartásuk (betegségekre gondolok) nagy hely kell nekik de aktívak ők is

2018. júl. 12. 20:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Süni :3 3sünim van, de egyedül is lehet őket tartani :3 nagyon kis édesek :3 bár kicsit különlegesebb vámás módot igényelnek :))
2018. júl. 22. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!