Mi baja van a nyuszimnak?
Körülbelül 6éves oroszlánfejű törpenyusziról van szó, Tegnap előtt még viszonylag evett, ivott, tegnap szinte semmit nem, és ma reggel pedig próbáljuk belétuszkolni a folyadékot..Nem eszik, nem iszik, bogyókat sem láttunk, de pisit sem, gubbaszt, úgy nagyon elvan...
És a ketrecében van egy ilyen "odú" ahova nem látunk be, oda a 6év alatt egyszer sem ment be, és most pedig bemegy oda és lefekszik..
Mit tegyek?
Probiotikumos vízzel próbáljuk itatni, de elég nehéz, nincs itthon fecskendő..Holnap tudjuk csak elvinni orvoshoz, ha még nem késő..
Nemlehet hogy ivarzás van, vagy esetleg megérzi a frontot?Vagy ilyesmi?
Ha 6 éves koráig így még nem ivarzott, nem érzett frontot, akkor biztos nem az a baj, hanem beteg.
Minél előbb vinni kell orvoshoz!Olyanhoz, aki ért nyuszikhoz is, mert nem mindegyik állatorvos ért.
Ha már tegnap sem evett, akkor el kellett volna vinni, akár ügyeletre is.Náluk soha nincs korán, mert belehalhatnak a halogatásba!
Az a baj hogy nem tudjuk azonnal elvinni az állatorvoshoz..Vidéken lakunk..
De egyépként, anyukámnak tűnik fel, hogy sokkal rosszabbul lenne, szerintem annyira nincs rosszul..
Csak úgy elvan..De ki jön a ketrecéből..Csak holnap tudjuk elvinni.
"Imádom" ezeket a csak-holnap állattartókat. Ez minden csak nem felelős állattartás. Az hogy vidéken vagy nem kifogás, fel lehet vele szállni a buszra és szépen elindulni vele egy állatorvoshoz, lehet nézni neten és telefonálni hogy ért-e hozzá és tud-e ma fogadni. De mivel gondolom ezt ma úgy sem fogod megtenni, legalább azért felhívni egy orvost hogy telefonos segítséget kapj tőle holnapig. Dehát le is írtad hogy "holnap ha még nem késő" akkor most komolyan otthon ülsz holnapig, várva hogy akár késő legyen? Értem én hogy rohanó világ és senki nem ér rá, de akkor nem vállalunk állatot!
(Nem a levegőbe beszélek, van egy macskám akin mikor észre vettem, hogy beteg, egyből menten vele az állatklinikára, pedig egy macs sokkal szívósabb mint egy nyuszi.) Sok szerencsét, remélem meggyógyul!
Elősször is, 16éves vagyok, mielőtt még azthinnéd..
Igen, vidék..Az egész városban 2db állatorvos van, az egyik nem fogad nyuszikat..A másik pedig ma nem rendel, csak holnap..És, miből gondolod, hogy már nem telefonáltunk?
Megvan beszélve, hogy holnap elvisszük..De ma nem tudjuk, mivel nincs is állatorvos..És "ilyeneknek nem való állat" kérlek mellőzd..
Nem ismersz, nem tudod milyen körülmények között vannak a háziállataink(kutya,macska,nyuszi).Mindent megadunk nekik az égvilágon, szóval szerintem, ezt befejezheted..Az állatorvos aztmondta, addig itassuk probiotikumos vizzel, amit szintén ő adott még körülbelül 2éve, akkor is valami betegsége volt.
Egyépként köszönöm hogy sok szerencsét kívánsz, remélem úgy is lesz, nagyon rossz lenne még egy állatot elveszíteni, ebbe bele sem merek gondolni.
Már 1,5éve halt meg a 7éves Golden Retriever kutyánk, 1hétig próbált kűzdeni szegény, beteg volt, nem tudjuk mi baja volt, minden nap kapott infúziókat, és kezelést, mindíg a kezelések után úgy tűnt mint ha jobban lenne, aztán másnap reggel megint nem..Karácsonytól szilveszterig ez volt, dec 31.-én eltávozott az örök vadászmezőkre..Ezt az utolsó sort sírva irtam le..
Csak mondom, hogy 17 évesen 60 km-t utaztam hörcsöggel (nem egyszer) amikor beteg volt. Szóval hidd el, meg lehet oldani. Taxi, busz, vonat, ismerős, szomszéd stbstb
Lehet várakozni, de a túlélési esélyét csökkented. Melyik település? Lehet, hogy valaki tud írni jó dokit a közelben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!