Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Sos! Mi baja a nyuszimnak?

Sos! Mi baja a nyuszimnak?

Figyelt kérdés

A nyuszim alig eszik szénát, egyszerűen nem szereti vagy nem tudom...És a doki mondta, hogy ez nem egészséges, ennie kell. Azt ajánlotta, hogy csokkentsem a táp mennyiségét. Én ezt megtettem az elmúlt két napban. Jelentős mennyiségű széna nem fogyott, talán egy keveset eszegetett belőle, és kapott tápot is csak kevesebbet. Most viszont a vacsoránál a tápnak csak a felét ette meg, csinált már ilyet, hogy a másik fele csak reggelre fogyott el. De most nem lehetett túlságosan jollakva. Vagy lehet, hogy szénázott és mégis? Fogalmam sincs, mert nem igazán tudom megallapitani a szénatartoba. Ha csak kicsit lelapul akkor is kevesebbnek tűnik. Viszont a bogyói is kisebbek. A viselkedése nem változott. Majd kiugrik a ketrecbol a kajaert, de ha visszarakom nem eszik belőle többet, ugrál, az előbb ivott és ami ratesz egy lapáttal, hogy kanos. Jelolget, olyan hangot ad ki, mint mielőtt ramaszik valamire, teljesen be van indulva. Szerintetek lehet összefüggés a táplálkozás és akozott, hogy ivaros?

Szerettem volna nagyon ivartalanittatni,de elbizonytalanodtam, mert azt hallottam, hogy a nyusziknal nagyon kockazatos az altatás.

2018. jún. 5. 02:12
 1/10 A kérdező kommentje:
Az előbb nekilátott a maradék tápnak. Meg is ette mindet. Kakilt is sokat, a bogyók színe és állaga jó, de elég picik. Remélem csak azért, mert kevesebbet evett. Szénából meg megpróbalkozok valami "extrább" gyógynövényessel, hátha jobban fog neki ízleni és fog enni.
2018. jún. 5. 03:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi tápot adsz neki?Abból én naponta kb 10-15 darabkát adok neki.Nem jó ha abból zabál be.Jó ötlet másfajta szénával próbálkozni.Az enyém nem eszi meg azt a fajta szénát ami nem a fogára való.Fontos hogy egyen rendesen szénát,nehogy leálljon az emésztése.
2018. jún. 5. 06:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Reggel-este egy kis evokanyalni tapot kap. Cuni Nature.
2018. jún. 5. 08:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Mi van most a nyuszival?
2018. jún. 5. 14:21
 5/10 anonim ***** válasza:

Az, ha erősen ivaros, az befolyásolhatja azt, hogy mennyit eszik. Ivartalanítás egzotikus állatorvosnál, gázzal altatva nem olyan kockázatos. Nyúlhoz értő az orvos, akihez jártok?

A kisebb bogyók a kevesebb kajától voltak valószínűleg, azért figyeld, ha igy marad, az nem túl jó, ha pedig leáll, akkor azonnal doki.

Milyen szénát adsz neki? Talán tudunk javasolni másikat.

Próbáltad már csak simán a földre letenni neki? Inkább többször adj neki keveset, mindig "friss" legyen előtte, hátha.

Kézből elfogadja?

Tápot fokozatosan szoktatva át kellene váltani cuni completere.

2018. jún. 5. 19:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Már minden rendben van, "megnőttek" a bogyók és vettem neki zoldseges szénát. Ezt eszi végre :D
2018. jún. 9. 01:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor jó :))))
2018. jún. 9. 08:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Mindenképpen ivartalanítani kell. Nyugodtabb, barátságosabb lesz, kellemetlen szagok nélkül, és ami a legfontosabb: tovább élhet.
2018. jún. 18. 01:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta az állatorvosi hogy ha nem nagyon muszáj akkor nem kéne ivartalanított. Mert nem rutint, és ilyen kis súlyú állatot könnyen túlaltatnak .
2018. jún. 18. 07:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocs,a telefon javítgatott
2018. jún. 18. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!