Van 2 Minilop nyuszim, testvèrek, nőstèny-kan. Mindkettőt èrdemes kasztràltatni?
Sokat olvastam màr ròla,egyik helyen azt ìrjàk csak a kant kell,màsikon meg hogy mindkettőt. Egèszsèg szempontjàbòl valòszìnű mindkettőt,nem? Van valakinek tapasztalata?
Most 7 hetisek,körülbelül 1 hònap mùlva màr vihetem őket? Köszönöm a vàlaszokat!
Mindkettőt, de ilyen fiatalon még nem lehet.
A bakot 6-7 hónaposan lehet, a nőstényt 9-10, ha jól tudom, de függ a testtömegüktől is.
Mindenképp egzotikus állatorvos ivartalanítsa őket, aki gázzal altat, és ébredésig nem adja haza őket.
Nyusziknál a lány : nőstény vagy anya nyúl
fiú nyuszi : Bak-nak hívják
Rakd külön őket míg nincsenek ivartalanítva , mert párosodhatnak és mivel testvérek , vérfertőzésnek számít és génhibásak lesznek a kicsik.
A bak nyuszit az ivaros viselkedése miatt szokták ivartalanítani (mindent összepisil, túlságosan fogja szeretni a plüssöket vagy akár a lábatokat), és hosszútávon jót tesz neki,hogy nem öntik el a hormonok az agyát, illetve ha ellenkező nemű társa van így elkerülhető a felesleges szaporulat.
A nőstény nyusziknál egészségügyi oka van az ivartalanításnak, 1 éves kora után a nyuszik 70% nál kialakul méhdaganat vagy méhbevérzés (egy éjszaka alatt is elvérezhet a nyuszi).
FONTOS !! Csak hozzáértő Egzotikus szakvizsgával rendelkező , gázzal altató orvos ivartalanítsa a nyuszikat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!