Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Fontos! Meddig bírja a nyuszi?

Fontos! Meddig bírja a nyuszi?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 1 éves kislány nyuszim akit szeretnék magammal vinni nyaralni, az út kb 8 óra lenne és a kis hordozójába raknám be az út alatt! Az lenne a kérdésem,hogy ugye nem lesz semmi baja tőle? Nagyon ragaszkodom ahhoz,hogy velem jöjjön, mert hozzá szoktattam ahhoz,hogy egész nap kint lehet és nem kell a ketrecében nyomorognia, félek, ha egy hétig a ketrecében lenne bezárva, tőlem távol abba belepuszula! Ti mit gondoltok erről?

2018. ápr. 30. 14:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

+ a zajos résznél pont azt akartam írni, hogy éppen csak beszűrődjön a zaj

9-es voltam

2018. máj. 1. 08:51
 12/22 anonim ***** válasza:
*éppen csak beszűrődjenek a hangok. Na nem jött össze másodszorra se, legközelebb nem próbálok meg 9 előtt fogalmazni...
2018. máj. 1. 08:53
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Minden nyuszi más személyiség, próbáljátok ki,hogy bírja az utazást. vigyétek egy próba körre, mondjuk a boltig. Ha nagyon be stresszel akkor maradjon otthon. De ha bírja akkor mindenképp hordozóban utazzon, mert bármi váratlan történhet és ott biztonságban lesz. Rakj alá plédet,hogy ne csúszkáljon (legyen váltó pléd ha lepisilné) Széna berakva és itató. Nézd meg,hogy ahova mentek hol van állatorvos ha bármi gond lenne. Mivel új helyre megy ne várjátok el,hogy szobatiszta legyen rögtön.
2018. máj. 1. 13:14
 14/22 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a segítséget! Sajnos Székelyföldön nem hiszem,hogy van olyan speciális orvos aki a törpenyuszikra van szakosodva, ott már azon kiakadtak,hogy nekem a házi kedvencem egy “hús állat” :) van aki itthon vigyáz rá, de szerintetek kibírja egy hétig ketrecbe zárva? Mert az illető nem engedné ki az tuti!
2018. máj. 1. 14:01
 15/22 A kérdező kommentje:
Ja amúgy megvan minden oltása : az éves és a féléves is + bevan csöpögtetve élősködők ellen is
2018. máj. 1. 14:03
 16/22 anonim ***** válasza:

Persze, kibírja itthon!

Ha hosszabb időre mennél, azt mondanám, hogy vidd, de egy hét elég rövid, jobb, ha itthon marad addig!

2018. máj. 1. 14:24
 17/22 A kérdező kommentje:
Ha tényleg ilyen nagy stressz neki akkor itthon hagyom ,de annyira fog nekem hiányozni :(
2018. máj. 1. 14:32
 18/22 anonim válasza:
67%

Ismét egy olyan gazdi írta a kérdést aki emberi tulajdonságokat és érzelmeket párosít egy kisállathoz. “Ha nem lát egy hétig belebetegszik.“ Óriási tévedés, ebbe biztosan nem fog belebetegedni :)

Sajnos az a helyzet, hogy ezerszer többet ártanál neki (és megjegyzem nem elhanyagolható a kockázata annak sem, hogy nem élné túl az utat), hogy ha 8 órányi autós szenvedesre kényszerítenéd, mint hogy egy hétig ismerősökre bízd. Ez óriási sztessz az állatnak, összehasonlíthatatlanul nagyobb mint egy hét az általa ismert, nyugodt ketrecben.

Üdv: egy állatorvostan-hallgató

2018. máj. 1. 15:01
 19/22 anonim válasza:
0%
Én elvinném a helyedben. Az út felénél tovább úgyse bírja ki (stressz miatt valószínűleg meghal), így félre lehet állni egy jó nyúlpörit összedobni, nem kell a szendvicsekkel bajlódni.
2018. máj. 1. 15:06
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

18/19

Igen is bele tud betegedni egy állat , mert ugyanúgy van lelki világa mert sterszként éli meg ,ha változás történik, és ez a nyuszinál a gazdi hiánya lesz. És miért zavar ha valaki ennyire szereti az kisállatát , ami igenis tud kötődni emberhez (nézz utána) . Komolyan miért akarsz álllatorvos lenni? Kérdezz utána hogy , igenis foglalkozni kell a lelkivilágukkal, mert a streszbe bele is tudnak halni, föleg ezek a kis állatok. Amúgy is az Állatorvosin 6 év után még nem fogsz érteni a nyuszikhoz ,csakha egzotikus állatokra szakosodsz majd utána.

2018. máj. 1. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!