Nőstény nyuszi ivartalanítás? Bak nyuszi ivartalanítás?
Figyelt kérdés
Van egy 5 hónapos nőstény nyuszink, úgy olvastam 6-7 hónaposan lehet ivartalanítani, ezért most felhívtam a helyet ahol szeretnénk (EGZOTIKUSÁLLAT- ÉS VADEGÉSZSÉGÜGYI TANSZÉK ÉS KLINIKA), és ott azt mondták várjuk meg a 10 hónapos-1 éves kort. Kisebb a kockázat, mert ott a méhnél valami szálak nem úgy kötődnek már akkor mindegy nem ez a lényeg. Viszont mivel úgy számoltam hogy ő ivartalanítva lesz, kipiheni a fáradalmakat és jöhet az új nyuszi, ezért már le is foglaltam egy bak nyuszikát. Az orvos azt mondta inkább majd őt, és egyből lehet mikor leszálltak a herék, ami ugye 3 hónapos korban már illik. Viszont itt meg azt olvastam, hogy őket is csak 6 hónaposan lehet. Na most akkor mi legyen? Mindkettőt szeretnénk ivartalaníttatni, viszont a bak nyuszi csak 1 hónapot lehet a szobán kívül, más okok miatt (azért ott addig mert szeretném ha kicsit bízna bennünk mielőtt összeengedem a másik nyuszival, aki meg a szobában lakik.) Azt viszont semmiféleképpen nem szeretném hogy kisnyuszik legyenek akár véletlenül is ha egyszer nem figyelünk oda. Van akinek korábban volt az ivartalanítás akár nőstény akár bak nyuszinál és nem volt baj? Vagy mi lenne a "kisebbik rossz"? Köszi a segítséget.2018. márc. 13. 11:08
1/4 anonim válasza:
Az orvosra hallgass, azért az ő válaszai megalapozottabbak, mint a fórumozóké.
Szerintem először a bakot ivartalanítsátok,az orvos által javasolt időpontban, utána a nőstényt.
3/4 anonim válasza:
6-7 hónapos kortól lehet a nőstényeket, a bakokat pedig amint leszállt a heréjük.
Minél hamarabb ivartalaníttasd a leányzót, mi is halogattuk, hogy majd egy éves korát megvárjuk... Persze, alig 10 hónaposan méhgyulladása lett, pont karácsony előtt, mikor egy doki sem volt elérhető 100 km-es körzetben, még telefonon sem....
Ha rám hallgatsz, ne várj vele sokáig, jobb megelőzni a bajt. Sajnos ilyen fiatalon is előfordul, pedig idősebb korra jellemző.
4/4 anonim válasza:
Exopet-et kérdezd meg, ők mit javasolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!