Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Van most két lány tengerimalac...

Van most két lány tengerimalacom és mindenképpen szeretnék mégegyet. Ivartalanított fiút tenyésztőtől vagy inkább mentsek meg egy lányt a borzalmas körülmények közül a kisállatkereskedésből?

Figyelt kérdés

A lány akit vennék a kereskedésből valószínű vemhes... nálam lefialhatna mert inkább itt nálam, aki a kicsikkel is tud mit kezdeni, minthogy egy olyan helyen ahol akár kígyóeledelként is végezhetik a bébik. Van hozzá tudásom, a kérdés csak az megérné e kockáztatnom? Vagy maradjak az ivartalan fiúnál (amit amúgy nem hinném hogy megengednénel a szüleim mert szerintük drága🙄😑)

Igazából helyem is lenne, mikor szét kéne választanom a kicsiket nemek szerint. Meg merjem csinálni? Kockáztassak hogy esetleg el is veszíthetem az anya malacot? Vagy maradjak a biztonságos megoldásnál?

2018. jan. 8. 14:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kereskedésből állatot venni nem számít menetésnek. Így ugyanis támogatod a kereskedést, és azt látják van igény, így a megvett malac helyére másik kerül. Pont azért nem zárnak be, mert sokan vesznek tőlük állatot. Tudom, milyen körülmények között tartják őket. Én is nagyon sajnálom az ottani állatokat. De ha megveszed, az nekik bevétel. Inkább megunt malacot ments jófogásról vagy facebook csoportokból. Vagy vegyél tenyésztőtől.
2018. jan. 8. 14:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ne kockáztass, ahogy az első mondta ezzel támogatnád a kereskedést ami nem mentés, a másik hogy a saját malacaid életét is veszélybe sodrod mert ki tudja milyen betegséget szedett össze az a mali rossz körülmények között.
2018. jan. 8. 14:11
 3/5 A kérdező kommentje:

Igazatok van.

A két malacom kereskedéses velük szerencsém volt :)

Annyira sajnálom azokat a szerencsétlen állatokat :(

2018. jan. 8. 14:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Tengerimalac védő egyesületnél nézz szét. [link] Itt van most ivartalanításra váró hím, amit később örökbe lehet majd fogadni. Vagy esetleg a felette levő két kislány közül az egyiket befogadnád.
2018. jan. 9. 08:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Jó, azért annyira nem borzalmasak a körülmények "csak" együtt vannak a nyulakkal egy terráriumban és mindig van előttük zöldség ami néha rohadásnak indul...

De ha elhoznék egy lányt addig lennének együtt míg szülne. Utána ugye a betartott időpontig együtt lesznek az anyával, aztán ha lesz fiú, őt odaadom az osztálytársamnak aki szeretne és ott tudom hogy jó helyen lennének/lenne. És utána nemek szerint megosztjuk a ketrecet.

Igaz lehet hogy támogatás de ah... rossz nézni őket :(

2018. jan. 9. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!