Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Találtunk egy kis sünt. Mit...

Találtunk egy kis sünt. Mit adjunk neki enni?

Figyelt kérdés
Még nem nyílt ki a szeme. A kutya fogta meg és nem tudjuk hol a fészkük. Mit ehet?
2010. jún. 9. 21:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

az a baj,hogy lehet , h meg fogja találni a többit is és azok nem lesznek ilyen szerencsések..próbáld figyelgetni a kutyát,h merre szagolgat a kertben..sűrű bokor..stb

amúgy a sűn éjszakai állat, nehogy a nagyot is elkapja

2010. jún. 9. 21:28
 12/24 anonim ***** válasza:

NEHOGY VISSZAVIDD!!!!

Magatehetetlen,hamar elpusztulna,főleg ha érzik rajta az emberszagot,nem etetik többet.

Magatehetetlen pici,enni sem tudna.Vagy a kutya pusztítaná el.

Azért javasoltam állatkertet vagy vadasparkot,szakszerűen felnevelik és megfelelő helyen szabadon engedik,ha már képes az önálló életre.

2010. jún. 9. 21:31
 13/24 anonim ***** válasza:
merre szokott járkálni a kutyád? Próbálj meg erre következtetni aztán vidd valahova oda a sünit. Valszeg el fog menni oda ahova tartott :) Csak vigyázz a kutya miatt :D Nem ám megint elkapja
2010. jún. 9. 21:37
 14/24 A kérdező kommentje:
visszavinném csak féltem hogy még nemtudja magát ellátni mert nem nyílt még ki a szeme
2010. jún. 9. 21:41
 15/24 anonim ***** válasza:

NE engedd el semmiképpen,mert nem tudja ellátni magát!

Akik az elengedést javasolják,nem tudják,hogy ha még a szeme sincs nyitva,ELPUSZTUL egyedül?Még csukott szemű kiskutyát kiraknátok valahol?Gondolkozzatok már!

Azért kérdeztem,merre laksz,mert megírnám,hova lehet bevinni.

2010. jún. 9. 21:43
 16/24 anonim ***** válasza:
A mi sünink macska száraz eledelt is megeszik, de tejjel is fel lehet puhítani.
2010. jún. 9. 22:01
 17/24 anonim ***** válasza:
Nem zavar benneteket,hogy ebben a korban még NEM TUD szilárd eledelt(az áztatott táp is annak számít ebben az esetben!)enni?
2010. jún. 9. 22:55
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Tejet semmiképp nem szabad adni a sünnek! Elpusztul tőle, a szervezete nem tudja lebontani a tejben lévő anyagot! Ez általános szabály, hogy sünnek nem adunk tejet! Csak sok a tévhit ezzel kapcsolatban, mert a mesékben az van, hogy a sün tejet iszik és almát eszik, de ez nem igaz! Amit adhatsz neki, száraz macskaeledel, konzerv macskaeledel, darált csirkenyak (bár ezt macerás elkészíteni), illetve fontos az élő eleség, lisztkukac, gyászbogárlárva amit állatkereskedésben tudsz beszerezni.
2010. jún. 10. 10:20
 19/24 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, bocsi, most olvastam, hogy még nem nyílt ki a szeme...akkor ő még nem tud nagyon ilyesmiket enni. De tejet akkor sem szabad neki adni, mert abba biztos belehal! Keress fel egy állatorvost vagy állatkertet!
2010. jún. 10. 10:21
 20/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is találtam vagy 5 hete egy kis sünikét, még az is picike volt, de annak már ki volt nyílva a szeme. Féltem elengedni mert tuti nem tudta volna ellátni magát. Bealjaztam neki a nyúlólban és a kisfiam tápszeréből csináltam neki egy kisebb adagot (20-30 ml-t) és azt ette, később adtunk neki főtt tojást is kb 3 hét alatt felerősödött és elengedtük. Szerintem próbáld ki te is a bébi tápszert, hiába hogy tej alapú, de baja nem lesz tőle mert a laktóz (tejcukor) ki van belőle vonva. Remélem megmarad a sünibaba. Minden jót Szia!

2010. jún. 10. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!