Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan tudnám megállapítani a...

Hogyan tudnám megállapítani a nyulam fajtáját, illetve ugyanitt, milyen oltások kellenek neki, ha kint van tartva állandóan?

Figyelt kérdés
Ivaros nősténynyúl, 8 hónapos. Esetleg megérné ivartalanítani egészségügyi szempontból? Mennyire kockázatos?

2018. febr. 3. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Honnan van a nyuszi? Tudsz róla képet küldeni? Tudnék tippelni, hogy milyen fajta lehet benne, de ha eddig sem tudtad, nyilván nem fajtatiszta.

Nekem van 2 kinti nyuszkóm, az egyik egy "hízónyúl", a másik törpe oroszlánfejű és házinyúl keverék, mindketten mentettek. :)

Érdemes őket oltani myxomatózis és RHD1 és RHD2 ellen, ezek csúnya betegségek, szúnyogok terjesztik, ha elkapja a nyuszi, kevés esélye van a túlélésre.

És IGEN, megéri ivartalanítani! Sajnos nálunk voltak problémák a leányzóval, nagyon fiatalon lett méhgyulladása, csak 10 hónaposan, pedig most tavasszal akartuk volna ivartalaníttatni. Azóta mindenkinek javaslom, hogy ivartalaníttassa a nyusziját, előzze meg a méhgyulladást, nem volt kellemes élmény sem nekem, sem a nyuszinak. Kicsi kockázata van, mint minden műtétnek, fontos, hogy jó nyuszikhoz értő, egzotikus állatorvoshoz vidd, és fontos, hogy gázzal altasson.

Nyuszis dokit így fejből nem tudok ajánlani, helyette ajánlom Facebook-on a Törpenyuszisok nevű csoportot, sok hasznos dolgot találsz, többek közt legfelül rögzített bejegyzésben vannak felsorolva nyuszis dokik városok szerint. :)

2018. febr. 3. 16:28
 2/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ő lenne az. :) Akkor utánakérdezek az állatorvosomnál, hogy meg tudná e csinálni. :)

Ez még nyári kép. Azon kívül, hogy most kétszer akkora, a mintája ugyanolyan. :)

2018. febr. 3. 16:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából egy vadasparkból fogadtuk örökbe, szval valószínűleg nem fajtatiszta. :/
2018. febr. 3. 16:34
 4/7 anonim ***** válasza:

De szép! :)

Szerintem házinyúl és valami más is lehet venne, de ha vadasparkból van, biztos nem fajtatiszta.

(Nekem ők vannak:

[link]

[link]

[link]

[link]

)

2018. febr. 3. 16:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Azta. *.* Hát ő még nem ekkora. :)

Milyen fajták? Milyen neműek? Hogy férnek meg egymás mellett? Társat kell majd neki szerezni, de nem vagyunk benne biztosak, hogy két (esetlegesen ivartalanított lány) vagy egy ivartalanított fiú és és egy lány jönne ki jobban :)

2018. febr. 3. 17:45
 6/7 anonim ***** válasza:

A foltos ivartalan nőstény házinyúl, levágták volna, a fehér ivartalan bak házinyúl és valszeg oroszlánfejű keverék, őt a nyúlmentéstől fogadtam örökbe. Midketten tavaly februári születésűek, tehát kb. egy évesek.

Fokozatosan szoktattam őket össze, az első két képen látszik, hogy el vannak még választva. Viszonylag gyorsan ment, pár hét alatt megvolt a szoktatás és csak egyszer volt hatalmi harc, most pedig imádják egymást. :)

Jó ötlet a társ, mivel nagyon szociális állatok, szükség van fajtársra. Ivartalan nyuszik együtt nagyon jól kijönnek, de úgy tudom, a legjobb az ivartalan fiú-lány páros, én eszerint választottam a mentésnél.

2018. febr. 3. 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:
szerintem lepketarka keverék a nyuszid, a többit pedig már leirták.
2018. febr. 5. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!