A patkányok büdösebbek, mint egy törpehörcsög? Hogy győzzem meg róluk a szüleimet?
Jelenleg van egy dzsungáriai törpehörcsögöm, amellé szeretnék még 2 patkányt is (külön ketrecbe természetesen). Mennyivel büdösebbek, mint egy törpehörcsög? Milyen gyakran kell őket takarítani, hogy ne legyenek büdösek?
A másik kérdésem pedig, hogy hogyan győzhetném meg a szüleimet róluk. Anyukám azt mondta, felőle lehetnek a szobámban, őt annyira nem zavarják. Viszont apukám azt mondja patkányt tartani beteg dolog, csúnyák, és még a póktartásnak is több értelme van, mint patkányt tartani. Először a hörcsögöt sem akarta engedni, de aztán végül valahogy belement. A patkányokat viszont szerintem soha nem engedné meg, pedig olyan aranyosak és okosak. Hogy győzhetném meg?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
14/l
Egyik sem büdös, ha rendesen takarítod - szóval először mélázz csak el rajta egy kicsit, hogy miért is büdös a dzsungid! Mert ha nem takarítod rendesen, azzal az életét is veszélyezteted!
A patkányok is aranyosak tudnak lenni:) - bár nekem sosem volt, én is "hörcsögös" vagyok.
A patkány a legintelligensebb rágcsáló, kötődik a gazdájához, szociális kontaktust igényel ha pedig apád szerint ez undorító sürgősen vidd szemészhez :D [link]
Mondjuk nálam is tartózkodtak az ötlettől aztán hazahoztam az első patkányaim és az egész család ott állt a ketrec előtt hogy "nézd a kis lábát jaaaaj hogy mozog a bajsza milyenksicukorhátegyemmeg"
Szagra hát... patkány függő, a fiúk szoktak jelölgetni, a lányok talán kicsit pedánsabbak, van olyan patkány aki MINDENT a külön kitett vécébe végez el és van amelyik.... nem. Viszont ha nem használsz fa cuccokat és kb hetente átmosod a cuccaik nem lesznek büdösek, a wc-ben az almot meg patkánytól függ mennyi időnként kell cserélni.
Egyik rágcsáló sem büdös, ha takarítod.
Esetleg a nyestmedve. :DD
A patkány ahogy előttem írták, nagyon okos állat és igen tiszta is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!