Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogy szabaduljunk meg a...

Hogy szabaduljunk meg a patkánytól?

Figyelt kérdés
Földipatkány vagy milyen rágcsáló,nyáron a kertet túrta fel,lefúr a földbe,de nem úgy mint a vakond,mert nincs a lyuk körül föld.Most feljött a lakás mellé,összeszedi a diót,elbújik,halljuk,mikor rágja,a ház körül tele fúrta a földet,elbújkál.Félünk,hogy bejön a házba.Mit tehetünk?
2008. okt. 26. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem is biztos,hogy patkányról van szó!Ha erdős részen laknak lehet más is!De,ha szereti a diót,akkor csapdát kell neki állítani.Vannak erre furmányos szerkezetek!Berakni amit szeret (pl:diót) aztán rácsukódik az ajtó és megvan!Aztán be kell azonosítani,hogy mi/vagy ki :) a probléma,és ha tényleg patkány lenne..patkányírtóval megmérgezni őket.

De vigyázzunk!Biztosra menjünk a kártevő azonosításában,mert arra kell alapoznunk a megelőzést vagy írtást.

2008. okt. 28. 09:23
 2/8 A kérdező kommentje:

A helyzet az,hogy van két hatalmas diófánk,és az egyik mellé telepedtek meg.Kipróbáljuk a csapdát,bár,kétlem,hogy belemegy majd,mikor bármerre megy,mindenhol diót talál...De lehet,hogy szerencsénk lesz...

Köszönöm a segítséget!!!!

2008. okt. 29. 12:35
 3/8 anonim ***** válasza:
A dió tényleg nem biztos, ha mindenfelé van. Viszont én kipróbálnék még egy sor csemegét, hátha valamit jobban szeret diónál. Tennék neki erős illatú finomságot is, hátha az jobban csalogatja. Tennék a ketrecbe csokit, cukros vizet kis tálkába, kekszet, füstölt szalonnát, kukorica lisztet, sajtot :)), kolbászt, frissen megpirított kolbászt (erős illata van, az egereket percek alatt fogja ki!!!), meg ami még eszedbe jut és finom. Ha így sem megy bele, akkor már levelet írnék neki, mert ennyire okos azért ő sem lehet.:))
2008. dec. 9. 13:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit, ezt muszáj elmesélnem, nem hagyhatom ki!:))

Egyszer nagyon ellepték a lakásomat az egerek, és kétségbeesett harcba kezdtem velük, mindenfelé egérfogókat állítottam fel. Épp a szekrény alá próbáltam betuszkolni az egyik csapós egérfogót, ami minden alkalommal elcsattant magától. Mérgelődtem is eleget miatta. Először kukoricalisztet tettem bele, ami elcsapódáskor mindig szétszóródott a padlón. Miután ezt meguntam, krémsajtot kentem rá, de úgy is elcsapódott, és miután többször beleesett a kukoricalisztbe, gyakorlatilag szépen panírozódott.:)) Végül sikerült megszelidítenem az ádáz szerkezetet, és lélegzetemet visszafogva, lassan toltam be a helyére, a siker reményében. Amikor sikerült, és kihúztam a kezem a szekrény alól, látom, hogy megmozdul valami az ujjamtól pár centire. Majd hanyattestem meglepetéstől: olyan finomra sikerült elkészítenem a csalit (kukoricalisztbe panírozott tejfölös ízű krémsajt), hogy az egér fittyet hányva rám, gyakorlatilag a kezem mellett toporgott, és alig várta, hogy nekifoghasson az előkészített falatnak! :))) Mondanom sem kell, hogy 5 mp alatt megfogta, még felállni sem volt időm..:)))

Szóval sok múlik azon, mennyire finom a csali.:)

2008. dec. 9. 13:31
 5/8 anonim ***** válasza:
A patkánymérgek vérzékenységet okoznak. Nagyon vigyázzatok, hogy nehogy olyan állatot mérgezzetek meg, amit nem akartok! A patkány okos, csak akkor fog hozzányúlni, ha elfogyott a betárolt diója.
2008. dec. 29. 08:33
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
tegyél sok hejre virágcserepeket, azokat támaszd ki fél dióval ami befelé néz. Ha bemegy, hogy megegye, ki fogja lökni és a cserép ráesik. Innentől már csa aza dolgod, hogy alátolj egy múanyaddarabot, vagy fémdarabot, vagy valami kartont és beleteszed egy dobozba vagy egy ketrecbe és kiviszed elendedni őket valahol ahol senkit se zavarnak pl egy rét, vagy egy patak mellett, vagy esetleg egy erdőbe..
2009. nov. 4. 09:30
 7/8 anonim ***** válasza:

a méreggel nagyon vigyázzatok!

beraktuk zárt helyre, ahová a kutyák nem férnek be,

erre a rohadt kihordta a mérges csalit az udvarra a farakás alá!

2009. nov. 6. 18:58
 8/8 anonim ***** válasza:
mekkora lyuka van? ha egy vadászgörény belefér ezt a módszert ajánlom:)
2009. nov. 16. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!