Hogy szabaduljunk meg a szájpenésztől? Minden legyen steril állandóan, vagy éppen hogy ne?
Mi is hónapokig szenvedtünk vele, tök steril volt minden, ecseteltem rendesen.
Akkor múlt el, amikor elkezdtünk almát enni. Álítólag ilyenkor megváltozik a ph a szájban és attól elmúlik. Mindenesetre nekünk bejött. Kb ekkor hagytam abba az agyament sterilizálást és szoktunk át arra, hogy hetente 1x.
Szóval alma és kosz :)
segítek!
A technika a titka. Az ujjadra úgy tekerd fel a gézt, hogy lelógjon kissé, olyan 3-4 centit. A géz közepe felé legyen a lógó rész, a vége az ujjadon legyen tekerve. (ez úgy néz ki, mint amikor lóg a géz, mert lebomlott, letekeredett) szóval ezt lógasd bele a szirupba, de bőven, jól áztasd be és a babád majd automatikusan leszopizza a folyadékot, a géz meg ledörzsöli mélyebb részekről is. Naponta többször csináld, elmúlik.
a sterilitásnak semmi köze a szájpenészhez,nekünk ezt mondta a doki mikor volt a lányomnak.Mindent amit a szájába vesz és amivel vissza tudja fertőzni,kezelni kell.Nem sterilizálással hanem borax glicerines oldattal,naponta többször és jó alaposan.Cumi,cumisüveg cumija,kanál,rágóka,
cici... Evés előtt és után is,sterilizálás után is.Elég makacs tud lenni és bejelentés nélkül újra megjelenik. Előttem már leírták az "írtás" folyamatát, úgyhogy ezt nem ismételném meg.Remélem minél hamarabb rendbe jöttök. Ja és a szájban való megjelenés után kb két héttel a pocakját is bánthatja,és a popón is megjelenhet, arra boraxos popsikenőcsöt ír fel a doki, de jó rá a sudocrem is. A kislányom jóval kevesebbet is evett a szájpenész idején.
Nálunk szerencsére csak egyszer támadott a szájpenész.
A borax-os oldat bevált. Mindig bekentük a száját, tiszta lila volt mindene + a cumijait is kenegettük vele.
Nagyon makacs sajnos a szájpenész, de ha kitartóan és rendszeresen kenegetitek, biztosan elmúlik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!