Tengerimalacok nem használják a fogkoptatót, helyette mást rágnak?
Igen, tudom, rengetegszer megkérdezték gyakorin, hogy miért nem használják, mit adjunk helyette meg hasonló, de már itt leszögezem: VAN szénájuk, sőt, rönkhiduk is amit rágcsálhatnak. :)
Szóval, megvettem nekik ezt a zöldségízű panzi fogkoptatót, mert egyrészt az állatkereskedésben az egyik eladó túlreagáló módon aggódott a tengerimalacaim miatt, hogy van-e fogkoptató kövük, mert az mindenképp kell nekik szerinte (többször is megkérdezte, hogy biztos van-e otthon nekik) másrészt pedig van a ketrecük amit még 4-5 éve vettem az ezelőtti tengerimalac párosomnak (most új párosunk van) és volt hozzá egy műanyag "elbújó házikócska" amit persze imádnak, hiszen rá lehet mászni, ott a fű-/szénatartó, a száraz táptartó és rendszeresen elbújnak benne (ezért sem akarom kivenni). Viszont a gond az, hogy a fogkoptató kő helyett ennek a házikónak a "bejárati lyuk" szélét rágják (mellette eszik a szénát és a rönkhidat is rágják). Van valami megoldás erre, hogy leszoktassam őket erről vagy hogy rávegyem őket a kő használatára a műanyag rágása helyett?
Szia!
A tengerimalacoknak nem kell fogkoptató, nincs szükségük rá.
Nekik bőven elég ha a nap minden percében van előttük széna!
Az idősebbik röfim nekem is rágta a házat, olyankor rászóltam, megnéztem hogy van-e szénája. Legtöbbször az volt a probléma, hogy elfogyott.
Szóval ne adj nekik fogkoptatót, mert többet árt mint használ. Figyelj, hogy mindig legyen szénájuk, ha ez sem segít adj nekik tápot, vagy nasit (répa,alma,petrezselyem,stb...),az mindig beválik!
Szia!
A malacok nam szokták általában a műanyagot rágni, de úgy tűnik a te párosodnak kivétel. Az én rögtön is rágta egy időben. Én a követ bekentem uborkával. Azóta a rönkhídon kívül csak azt rágja.
Remélem tudtam segíteni
Vovok8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!