Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A hörcsögöm nem akarja rágni...

A hörcsögöm nem akarja rágni a fogkoptatót. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már vettem neki hármat, de egyiket sem rágja, és már a ketrec rácsát harapdálja. Hogyan tudnám elérni, hogy használja a fogkoptatót
2017. aug. 3. 22:16
 1/6 anonim ***** válasza:
46%
Mi egy olyat vettünk, aminek a felülete nagyon sima volt, nem tudta megkezdeni. Egy erős késsel megrovátkáztam, azóta használja.
2017. aug. 3. 22:50
 2/6 anonim válasza:
100%
Enyém sem használta soha, de mindig volt széna, szalma, fa játék bent, azok is tökéletesek. A rács rágása lehet unalom, megszokás. Én ezért tartottam plexi oldalas ketrecben, mert tudtam, hogy a hörik többsége rágja a rácsot, bármit csinál az ember.
2017. aug. 4. 07:49
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

A fogkoptatót azért nem rágja, mert nem hülye. A fogkoptató egészségtelen és a fogat sem koptatja. Már a bolti. Szóval ne vegyél és ha van is, inkább vedd ki tőle, mert csak üzleti fogás és inkább árt, mint használ.

Rakj be neki friss faágakat (pl. almafa) legyenek fa felszereléseit, legyen bent neki széna (szalma inkább ne) és kapjon minőségi eleséget. Ennyi bőven elég a fogkoptatáshoz és az egészség megőrzéséhez.

2017. aug. 4. 09:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes a ketrecet terráriumra cserélni, nagyon roncsolja a fogait a ketrec rágása.

A fogkoptatót ritkán használják, valóban a természetes fa a legjobb fogkoptató. Fából készült hidak, játékok, házak stb.. Legyenek bent neki és majd rágja ha akarja.

Na meg széna, magvak is mindig legyenek előtte, az is koptatja valamilyen szinten a fogait.

2017. aug. 4. 12:58
 5/6 anonim ***** válasza:
A bolti fogkoptatók nem jók semmire. Azért nem használja, mert nem koptatja a fogat. Túl puha, nem is egészséges. Ha a rácsot rágja a höri, az azt jelenti, hogy unatkozik. Mekkora helye van, és milyen felszerelései vannak? Fogkoptatásra a legjobb a fa felszerelés és a széna. Ezeket amiatt is érdemes beszerezni, hogy természetesebb környezetben éljen a höri. Facebookon lépj be a Hörcsög imádók csoportba, ott is sok segítséget találsz.
2017. aug. 5. 07:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha nem rágja, és nincs más amit rághat, javaslom, kend be uborkával, vagy valami más zöldséggel. ha ez sem segít, kezd meg neki.
2017. aug. 6. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!