Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalac tartható nyúlólban?

Tengerimalac tartható nyúlólban?

Figyelt kérdés
Van 5 malackám és érdekelne lehetséges-e nyúlólban tartani őket télen nyáron. Illetve mi(k)re kell nagy odafigyelni? Nem ketrecben lennének hanem magában az ólban, és szalmát raknék nekik alomnak.
2010. máj. 27. 11:08
 1/8 anonim válasza:
Tartható, persze, csak télen a nagy minuszokban ne hagyd kint őket, mert azt nem tolerálják. Konkrétan meghaltak az enyémek :( De amúgy jól érzik magukat nyúlólban, mégiscsak a szabad levegőn vannak, és elveszik a nyulak elől a betegségeket (de ő rájuk nem veszélyes). Mi legalábbis ezért tartottuk őket így.
2010. máj. 27. 11:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet de csak az a baj hogy a nyúl játszik meg a lábával dobangat és a tenegerimalaccal akar játszani és meg is halhat a malacka ha rádobant a lábaival .. szoval szerintem inkább a bisztonság kedvéért
2010. máj. 27. 13:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Pesze hogy tartható nyáron összel és tavaszzal nyújolban csak télen ne mert meg halhatnak =(( szoval télen nee !!
2010. máj. 27. 14:26
 4/8 anonim válasza:
Az a kérdés, hogy a nyúlólban csak a malac lenne, vagy nyúl is? Mert nyúllal nem lehet összetenni a malacot! Ennek több oka van, a honlapunkon is szépen hosszan le van írva. A lényege: nem ugyanazon bioritmusban élnek: a nyuszi egy napi ritmust követ, a tengerimalac pedig óránkéntit. Egy helyen lenne a két állít, mégis egymástól "külön" élnének. Csak hím (és ivarérett) nyulak dobognak, ez a nemtetszés jele. Probléma akkor van, ha ezt a lábmozdulatot a malac felé irányítja, és esetleg eltörheti a gerincoszlopát. A nyúlra is veszélyes: mivel a nyúl addig eszik, amíg kaját lát maga előtt. A sok zöldség meghajtja a hasát, ami a rágcsálónál az egyik legveszélyesebb "betegség". A malac 16-20 fokba érzi jól magát, 12 alatt hypothermiát kaphat (magyarul kihül). E hőmérséklet alá nem mehet télen sem a hímérséklet. Másik fontos dolog: a malac nem bírja a hőséget, tehát az ólnak árnyékos helyen kell lennie. És nem utolsó sorban: a tengerimalac a huzatot sem viseli jól, tehát huzatosnak sem szabad lennie. Kb ennyi dologra kell odafigyelni.
2010. máj. 28. 00:09
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem nincsenek már nyulak csak a malackák lennének ott. Az ól árnyékos helyen van és azt hiszem nem huzatos. Amúgy családi okok miatt valószínűleg elköltözök otthonról, de a nagymamámék nem annyira tolerálnák a malackákat a lakásban. Ezért gondoltam arra, hogy odakerüljenek. Ott van nyuszkaól. Egyébként 5en vannak. Előbb utóbb azonban gazdit kell hogy keressek nekik... :( A szívem szakad meg értük, de nem tudom megtartani őket. Ha visszamegyek az egyetemre a koliba nem vihetem őket magammal. A mamámtól meg nem várhatom el, hogy minden nap felbattyogjon hozzájuk, mert nagyon fájnak a lábai. Ha esetleg tudtok nekem segíteni ebben írjatok. A malackák ilyenek:

5 malackáról lenne szó. 3 lány, 2 fiú.

Lányok: Az egyik vadas-szürkés színű 2 éves (Sonja).

A másik zsemleszínű-szürkés 1 éves (Prézli).

A 3. fekete-fehér-zsemleszínű trikolor, szintén 1 éves(Kleo).

Fiúk:

Az egyik zsemleszínű-fekete pettyes, 1,5 éves (Vadóc).

A másik rozsdabarna és 1 éves(Rozsdás).

Mindkét fiú malacka ivrtalanítva lett, mert folyamatosan verekedtek, és nem szerettünk volna még több utódot (többek között azért sem mert testvérek). Csak felelősségteljes gazdinak szeretném őket odaajándékozni, akik nem szaporítják őket, (a lányok elérték az egy éves kort és nem fialtak még, ezért ha vemhesülnének, komplikációk merülnének fel a fialás során)és megfelelő helyet biztosítanak a számukra. Ilyen arányban adom őket oda 1 fiú 2 lány, vagy 1 fiú 1 lány. Egyedül nem érzik jól magukat, a két fiút pedig nem szeretném együtt adni a fentebb leírtak miatt. Esetleg ha valaki tudna nekem segíteni képfelrakásban valahol?

2010. máj. 28. 16:48
 6/8 anonim válasza:
Hát.Nyáron igen,de akkor nem ha túl nagy a kánikula.télen sztem meg se próbáld,mert tüdőgyuszit kapnak.Jah és a széna sokkal büdibb mint a forgács.És nem túl jó ha az egész árnyékos.Szórtan kell egy kis napfény.Ez minden élőlénynek kell.
2010. máj. 28. 19:17
 7/8 anonim válasza:
Az ivartalanítás nem volt rossz ötlet, de semmiképp nem oldja meg a verekedést. A hím tulajdonság ugyanúgy meg fog maradni, mindössze vaktölténnyel fognak lövöldözni. Vannak különböző képhosting oldalak, ahová fel tudod a képeket tölteni, és belinkelni. Az oldalunk tengerimalaccal foglalkozik, így oda is fel tudod tenni. Mi saját tárhellyel rendelkezünk, így engedélyezett (tagoknak) a feltöltés, de a tengerimalaccal kapcsolatos hirdetés is. Ha nem találsz mást, akkor tedd fel hozzánk: [link]
2010. máj. 28. 19:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen észrevettem... :P továbbra sem bírják egymás szagát. :) Ezért nőstények mellé tettem őket.
2010. máj. 29. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!