Két hónap után is harap a hörcsögöm, mit tegyek?
Az előző kisállatommal tökéletesen jól megvoltunk. Egyszer sem harapott meg és kicsit sem volt agresszív. Sajnos elpusztult. Kaptam egy másikat, őt már kereskedésből.Úgy közeledtem hozzá, mint a másikhoz. Az első napokban nem volt baj, a szájába adtam a magokat. Kicsit félénk volt, de ez talán természetes. Észrevettem, hogy mindenre agresszívan ráugrik, letámadja a salátától elkezdve a kezemet, mindent. Nem merek benyúlni hozzá, csak kesztyűben.
Azt olvastam, hogy türelem kell hozzá és hogy sokat beszéljek neki,szokja a hangom. Azzal nincs baj, tök aranyos, érdeklődik irántam (kaja nélkül) :) is.
"Etessem a kezemből"- a másik jó ötlet. Ha, beleteszem a tenyerembe a magokat odafut, beleharap a kezembe, majd vissza. És ez ismétlődik addig, amíg már nem bírom. Kicsit el is vagyok keseredve már, mert így nem nagyon lelem örömömet a kisállatban. Szeretnék javítania dolgon, remélem tud valaki segíteni!
Köszi a válaszokat! Ezek szerint a probléma akár az állatkák nemében is lehet? Az nálam is igaz, hogy az első hím volt, a mostani pedig nőstény.
Még talán annyit megpróbálok, hogy kiveszem a terráriumból, hátha csak a területét akarja védeni (bár nem tudom, hogy kitől/mitől). Ha úgy nem harap, akkor talán még van remény. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!