Tengerimalac tartásáról mik lehetnek a megfelelő válaszok az az alábbi kérdésekre?
Mekkora a minimum ketrec méret 2 malac számára?
Milyen gyakran kell mérni a súlyukat?
Milyen nemű malacokat lehet együtt tartani?
Ketrec minimum: 120cm×60×45
Mérés: hetente
Ketrecben: csak lányok/csak fiúk kiveve ha a fiuk kasztralva vannak, akkor lehet vegyes is
Két kislányt ajánlok együtt tartani.
De ha kereskedésből veszed, akkor sajnos jó eséllyel vemhesek, úgyhogy kereskedésből én inkább két fiút vennék , alaposan ellenőrizve az ivarszervüket.
De a legjobb, ha tenyésztőtől veszel, úgy akár két lányt is vehetsz, tenyésztő nem fogja vemhesen odaadni neked.
Szóval vagy két lány,vagy két fiú.
Vagy ivartalanítva bármilyen nem.
A minimum itthon 120x60 cm alapterület.
De külföldön több négyzetméteres kifutókban tartják őket hobbi szinten, szóval ha megoldható, akkor nyugodtan lehet kicsit nagyobb a ketrec vagy a kifutójuk.
Én úgy tudtam, minimum 100*50-es ketrec kell, mármint az enyém ilyen, és a legtöbb malacos weboldalon ezt olvastam. Minimum 100*50, de ha teheted, nagyobb.
A súlyát nem tudtam, hogy gyakran kell mérni o.O
Egynemű malacokat kell együtt tartani. Lány-lány a legnyugodtabb változat, illetve fiatalabb fiú-idősebb fiú, mert akkor egyértelmű a rangsor. Ha egyidősek a fiú malacok, előfordulhat verekedés. Ha fiú-lány, akkor a lány állandóan vemhes, ami rosszat tesz neki is, és bele is halhat! Illetve nem egészséges és nem legális így 'tenyészteni' a malackákat. Ivartalanított fiú-lány páros mehet együtt, ők általában jól összeszoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!