Tanács földikutya ellen?
De ne olyan tanácsot hogy védett állat! Mert akinek ez védett állat, annak nem teszi tönkre a kertjét!!
Minden kizabál, még a fák gyökerét is tönkre teszi! Két barakfám és egy cseresznyefa ment tönkre és akkora jukakat hagy maga után hogy a csőkút vizét is totál elnyelte. Próbáltuk kifüstölni az sem segített!
Mit tegyek ezek a dögök ellen?
Szólj az állatvédőknek, hogy tüntessék el onnan. Nem kapsz kártérítést azoktól a szervezetektől, akiknek fontos a faj fennmaradása?
Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy én örülnék, ha ilyen ritka állat élne a közelemben. Próbáld meg elfogadni te is!
Csak úgy mellékesen megjegyezném h te sem örülnél hogy ha a te szorgosan, gondosan művelt kertedet tönkre vágja!
De látom neked erről fingod nincs h mi azaz érték amin saját magad termelsz és erre jön ez a patkány és az utolsó mindenemet tönkrevágja.
Panel lakásban élő emberek kíméljenek meg az ilyen megjegyzésektől.
Fel vagyok háborodva!? Igen! Ritka-cuki és védett állat? Oké. De a jó ég áldja már meg!
Tanyán élek, nem panelba. Tudom, hogy milyen az amikor az őzek és a nyulak lelegelik a céklát sok egyébbel együtt, úgyhogy átérzem a problémádat.
És ne háborogj már! Mezőgazdaságból élsz? A kenyered múlik rajta? Vagy csak egy házsártos nyugger vagy, és sajnálsz pár növényt?
Keresd a problémáddal az állatvédőket! Hátha valami ultrahangos készülékkel elzavarhatók. Vagy költözz olyan helyre, ahol nincsenek földikutyák.
Engem nem zavarnának biztos. A kedvenc ételükkel ültetném tele az egész földet. ;)
Platypus!
Miből gondolod, hogy vakondok? A földikutya éppen olyan túrásokat csinál, mint a vakondok, csak 2-szer nagyobbakat, az életmódjuk is hasonló, de gyökerekkel táplálkoznak.
Csak tudja a kérdező, hogy mik élnek ott.
Ahol vannak, ott élhetnek az ember közelében is. Pl. Ásotthalom és Kelebia térségében is élnek, ahol kiterjedt tanyavilág van, úgyhogy én eltudom képzelni, hogy egy-egy tanya vagy faluszéli ház kertjébe betéved. Azt sem tartom kizártnak, hogy néha nálam is van, mert elvétve hatalmas "vakondtúrások" jelennek meg a cirka 5 ezer négyzetméteres udvaromban. 60-70 cm átmérő, 30 cm magas túrás nem a vakondra jellemző.
"Kik túrnak a kertünkben"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!