Ilyen nagy melegben hogyan hűtitek a nyulaitokat? A
pincében lehet bajuk?
Figyelt kérdés
2 nyuszim van, a kertben laknak, de ez a meleg nagyon megviseli őket, hiába vannak árnyékban. Próbáltam hűtött csempét alájuk tenni, jeges vizes palackot, de ezek nem túl hatásosak. Végül levittük őket a pincébe (építettünk kifutót), ahol jó hűvös van, azonban természetes fény csak alig jut be, így maradnak a lámpák. Ebben a környezetben lehet valami bajuk? Maradhatnak huzamosabb távon is ott?
Szerintem ott rosszabb mint kint. Nem csak természetes fényük nincs hanem gondolom levegő sem. Jobb nekik fent. De ha annyira lent akarod tartani akkor csak olyan 11-től 3-4-ig legyenek lent, akkor van meleg. A többi időt tölthetik kint.
2017. jún. 23. 18:20
2/7 anonim válasza:
Azért mert hűvösebb van,nehogy már ott tartsd őket ! Semmi levegő,fény,marha jól érezhetik magukat,gondolkodjál már,milyen huzamosabb időre gondoltál,egész nyáron vagy mi ?
2017. jún. 23. 18:20
3/7 anonim válasza:
Szerintem legyenek a lakásban.Eszembe nem jutna se kint tartani,sem a pincében szegénykéket.
2017. jún. 23. 18:21
4/7 anonim válasza:
1-es válaszoló,11 előtt és 16 óra után is nagyon meleg van,és akkor a halálos nyúlbetegséget terjesztő szúnyogokról még nem is beszéltünk.
2017. jún. 23. 18:24
5/7 anonim válasza:
A nyulaknak a legjobb helyük az udvarban van télen-nyáron. Másodsorban bent a lakásban velünk. Legutolsósorban pince, garázs és hasonlók. Nem jó nekik, ahol nincs természetes fény, friss levegő, szükségük van a környezet ingereire is, a természetre.
Jó lesz nekik kint. Maradjon a hűvös csempe, jégakku a ketrec fölé esetleg (lefelé áramlik a hideg levegő), a gránitlap még jobb, a hűsítő homok is nagyon jó.. meg persze árnyék. Nem lesz bajuk. Be-ki ne vidd, mert a hőmérsékletkülönbség nagyon megviseli őket.
2017. jún. 23. 18:43
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A huzamosabb idő alatt néhány napot értettem. Sajnos a lakás nem opció. Egyrészt itt melegebb van mint kint, másrészt a kutya miatt csak ketrecben lehetnének, annak meg nincs hely.
Akkor felhozom őket, aztán folytatom a hűtést, meg reménykedek, hogy jöjjön valami hidegfront :)
2017. jún. 23. 18:47
7/7 anonim válasza:
A kertben tartott nyúl nyáron a nagy melegben elpusztul.Miért tartasz nyulakat,ha nincs hol lenniük????A pincébe fél órára se vidd őket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!