3 kisgyereknek (5 év alattiak) milyen házi kedvencet javasoltok?
Amit tudnak simogatni, ki tudnak venni a ketrecből nyáron a fűbe.
Itt a kisállatkereskedésben ami van az aranyhörcsög, csincsilla, tengerimalac, fehér egér, fekete kopaszfulű egér (azt hiszem, törpe hörcsög, törpenyúl.
Mindenképpen párt szeretnénk venni és olyat ami könnyen kézben szokik.
szia! :) Ha tényleg felügyelitek őket,akkor tengerimalacot vennék,de jól nézd meg előtte, hogy honnan! Nekünk 6 tengerimalac van, mind kis külön egyéniség,az egyik nagyon bunkó, az nem szeret minket,attól a perctől kezdve,hogy idehoztuk :D a másik 5 viszont nagyon kedves, imádják az embereket.
Nyulat én nem vennék a gyerekekhez. Nekem van / volt nyulam, sajnos hiába foglalkoztam vele rendszeresen, bent volt a szobámban, úgy is megszokhatott volna, mégis nekemtámadt(pedig 17 évesen már nem nyúztam :D ). Tesóm barátnőjéék nyulat tenyésztenek, ő is szokta mondani,hogy a nyulak sajnos ilyenek, hirtelen bekattannak. Én nem tenném ki ilyen veszélynek a gyerekem,mert bár nem gondolná az ember, hogy nagy kárt tudnak okozni,de aki próbált már egy kapálózó nyulat fogni,az érezte milyen erő van bennük.
Barátnőm testvétvérének tele van a garázs kis rágcsálókkal tart tengericalacot, régen volt nekem is, akkor ez lesz ezt írtatok a legtöbben :)
Tavasztól őszig a garázsban van nekik, télen a házban, de mióta ennyi van, vagy 10 tengerimalac meg vagy 30 höri, már inkább a garázst tette fűtotté :) Nálunk a házból nyílik a garázs és fűtött, ott van a régi malacka ketrece is :)
Köszönöm a válaszokat :)
Nyul es kutya tartokent mondom, hogy nyulat gyereknek ne. Sajat magaddal tolsz ki. Nekem jelenleg egy nyulam van, de igy is annyit kell ra figyelni, mint a kutyamra, akit treningelek. Foleg amikor meg baba a nyuszi, nagyon sokat kell vele foglalkozni. Nem mindig turik a simit, az enyem kezhez van szoktatva, es van amikor elmegy amikor meg akarom simogatni, valamikor meg bujik. Nagyon erzekeny allatok, mindennap takaritani kell a ketrecet, legalabb 2-3 orara kiengedni, hogy mozoghasson, akkor meg figyelni kell, hogy ne tegyrn kart magadba(az enyemnek a tapeta es a feher kabelek a fetise). A bogyokat is figyelni kell mindig, mert nekik nagyon konnyen belleallasuk lehet, az meg nem szep latvany. Raadasul nagyon nem engedjuk ki siman a fube, hogy menjel azt jo van. Nekik az nagy stressz. A masik meg, gondolom harom ot even aluli gyerek nincs csondben. Na egy nyuszinak meg inkabb az kell. Allandoan stresszelni fog a gyerek visitastol, ami siman elviheti ot. Plussz meg ha pici koraban jincs hozza szoktatva a dolgohoz, akkor "ugy marad". Ha nincs kezhez szoktatva, utana sose lehet majd megfogni.
Egy szo mint szaz, nagyon sokat kell foglakozni a nyuszival, tobbet szinte mint egy kutyaval. En nem ajanlom.
Valaki írta, hogy a kecske a legideálisabb választás. Egyetértek vele!
Amúgy meg ahogy olvasgattam, azt vettem észre, hogy mindenki a "saját" háziaállatát védi, hogy jaj, csak azt ne! :D
Ezt is megértem!
Én a követkőket javasolnám (ha meg tudjátok tenni), és megírom azt is, hogy miért:
- kecske, ló (akármilyen, póni is lehet), tyúk, kacsa, egyszóval szárnyasok, ilyesmik.
Ezeknek helye kint van a kertben, a karámban, egy elkerített helyen.
A lényeg: NE TUDJÁK nyúzni, tehát ne legyen olyan, amit éjt-nappalá téve tutujgat, kézbe veszi bármikor, hanem legyen benne nagy szünet, és van amikor csak nézegesse. Ne érezzen rá késztetést, hogy kézbe vegye állandó jelleggel, tehát nem legyen olyan állat, amelyik "cuki".
Ezen állatok körül sok a tennivaló is, (nem, mintha a többi állatnál nem), de itt lépésről-lépésre megtanulhatják annak tartását, és bekapcsolódhatnak a napi rutinba. Ki ezzel, ki azzal, eleinte nem nagy feladatokkal.
Így megtanulná a felelősségvállalást is.
Késztetést viszont nem érezne rá, hogy "megfojtsa" a szeretetével azt a szegény állatot.
Mivel éjjel amúgy sem lenne a gyerekek közelében, ezért már csak ezért is nyugodtan lehetnek az állatok, másrészről nem hiszem el, hogy egy kacsával, szárnyassal, tyúkkal, kecskével órákig bíbelődnének és csesztetnék őket.
Viszont a velük való munkát fokozatosan megtanulnák és elsajátítanák. Felelősségvállalás + kitartás + amit kaptam, azt megbecsülöm elve.
Ehhez természetesen kell a minta is...
Ami még fontos: SOHA nem hagyhatod az állatokkal együtt úgy őket, hogy nem FELÜGYELED.
A gyerekek bármit megtehetnek az állatokkal, akaratlanul is.
Mi a tesómmal amikor kicsik voltunk a nagymamám legkedvencebb tyúkját (még neve is volt) tettük el sajnos láb alól úgy, hogy nem is tudtunk róla... Azt játszottuk, hogy ráraktuk arra a szegény tyúkra kint az udvarban a lavórt, és ő meg levegő híján amikor elfogyott, megfulladt...
Nem is tudtunk róla, mivel gyerekek lévén ez után az "akció" után elkezdtünk máshol játszadozni, és megfeledkeztünk a nagymamám kedvenc tyúkjáról :(
Csak másnap értesültünk már róla, amikor nagymamám kérdezte, hogy mit csináltunk a kedvenc tyúkjával? :( Akkor esett le, hogy jé, tényleg. Ott maradt a lavór alatt egyedül :)
Szóval ezt ne. Mindig felügyelni kell :(
Még valami: ugye nem azért akarsz nekik állatot, mert unod a banánt, és nem tudod őket lefoglalni? Ha nem tudod őket lefoglalni és az idő alatt te mást csinálnál, oda se figyelnél rájuk, és kész lehet a baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!