3 nyúl tartható együtt? (többi lent)
most karunk venni egy nyulat , már azt is tudjuk melyik tenyésztőtől!már sok helyen utána olvastam a tartásának, de még mindig akadnak kérdéseim:
-melyik nyúl féle tud akár 3-an egy helyen meglenni (3 akarunk venni)?
-melyik igényel a legkevesebb gondozást(mivel suliba járok és délelőtt suliban vagyok)?
-mennyibe kerül az oltás?
A nyúlfélék között nincs nagyon különbség a kültakarón kívül. A legegyszerűbb, ha három egynemű testvért hoztok el és ivartalanítjátok őket.
Nem lehet úgy foglalkozni velük, mint pl a kutyákkal, nekik főleg egy jó nagy hely kell, ahol tudnak rohangálni és így lemozgatják magukat. Az oltás pedig orvosonként változik.
nagyon szépen köszönöm a válaszokat !
Esetleg nem tudjátok leírni kinek melyik a kedvenc fajtája? (+ hogy miért?)
Pont ma voltam egy nyúltartó ismerősömnél.
Nála 20 nyúl van egy helyen szabad tartásban.
Köszi!
Az jó a nyulaknak ,hogy meg én a suliban vagyok, addig bent vannak hárman a ketrecben (ami elég NAGY) és amikor haza érek kiengedem egészen őket,a lefekvesig (de akkor sem biztos hogy az egész házba, hanem csak a 3 gyerekszobaba)? Ez azt jelenti hogy kb 3-4 órát lenne kiengedve . Ennyi idő elég nekik?
3 nyúl esetén nem javaslom az egyneműeket... vagy 2 IVARTALAN fiú + lány vagy 2 lány + IVARTALAN fiú. Vagy a lányok is lehetnek ivartalanok, az nyilván még jobb, mert elég területvédők.. de a fiúkat minden esetben ivartalanítani kell, nem elég, ha a lány(ok) ivartalan(ok).
3 egynemű nyúl nagyon ritkán fér össze, ha nincs köztük ellenkező nemű.
Fajtájuk tökmindegy. A nyulak nem tesznek különbséget egymás közt a fajta miatt és a tartásuk sem különbözik, legalábbis az a része nem, hogy mennyit kell velük törődni.
Az oltás 2500 és 6000 Ft között van (1 db nyilván), attól függ, hol oltatod.. mindenesetre évi 2x (félévente) erősen ajánlott a kombinált (PM vagy Nobivac) oltás.
A helyük legyen minimum 5 négyzetméter.. ilyesmi, ha benti nyulak lesznek:
Nagyon könnyen kivitelezhető egy egyszerű ketrec, ekkora kb. 3000 Ft.
Viszont 3-4 óra kiengedés elég kevés.. ennél jóvan többet (minimum 5-6 óra) kéne őket kiengedni, ha ekkora a ketrec. Ha nagyobb 5 négyzetméternél, akkor lehet elég a 3-4 óra. Ja és a kiengedést érdemes kora reggelre vagy késő estére időzíteni, mivel főleg hajnalban és éjjel aktívak, nappal általában csak lustálkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!