Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mért nem lehet kiscicákon...

Mért nem lehet kiscicákon bolhaölö nyakorvet használni? Azt irja 6 hónap alatt nem lehet, akkor milyen megoldás van?

Figyelt kérdés
1 hónaposon a kiscicám és bolhás, probáltam csipesszel,sokat megöltem, de még mindig vakarozik, vettem neki ilyen gyógynyakörvet ami távol tartja az izeltlábúakat, de nem hiszem, hogy ez hatna, mert nem kifejezetten bolháknak van. Szomszédunk vett bolhanyakörvet a 2 hónapos cicájának és semmi baja se volt és a bolhák is elpousztultak.. nem értem.
2010. máj. 5. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Frontline spray-vel fújd le, az csak felületi kezelés, nem jut be a cica szervezetébe, így nem árt, de hatásos. A vakarózás egyébként mástól is lehet, lehet, hogy dokihoz kéne vinni, ha nem hat a (szakszerű!) bolhairtás.

Mondjuk nem értem, hogy mi a problémád, ha olyan nyakörvet veszel, ami nem jó bolhára, akkor miért csodálkozol, ha tényleg nem hat...?

Egyébként azért nem lehet használni ezeket a nyakörveket egy bizonyos kor előtt, mert a bennük lévő anyagok még sokat árthatnak egy fejlődő szervezetnek. Ez alatt ne azt értsd, hogy rögtön rosszul lesz, lehet, hogy csak később jön elő a probléma, és fogalmatok se lesz, hogy amiatt van. Nem viccből írják ám ezeket a figyelmeztetéseket.

2010. máj. 5. 11:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Akkor vegyél Te is,ahogy a szomszédod...,inkáb elnézed,hogy vakarózik kis "szerencsétlen" ahelyett,hogy vennél neki egyet!Nem szentirás a 6 hónap..,lehet azért irták rá mert még túl kicsi a nyaka ehez a nyakörvhez,bár ez csak találgatás részemről!
2010. máj. 5. 11:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Frontline. Vagy vegyél egy bolhaűző sampont és fürdesd meg, csak meg ne fázzon...
2010. máj. 5. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:

szia! mindenhol lehet kapni bolhirtó port is. én is ilyen pici cicánál azt használtam.mintha egy babát hintőporoztam volna, egy nap alatt eltűntek a bolhák.

persze időnként ismételni kell.

üdv.

2010. máj. 5. 11:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Mi is tettünk mindig a kicsikre bolhanyakörvet ha bolhásak voltak. Meg is fürdettük ha muszáj volt. Meg bolhairtó porral be kell szórni a helyüket is.
2010. máj. 5. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!