Tengerimalac ivartalanításának lehetnek szövődményei?
Azt hallottam,hogy komplikált,mert mélyebben van a here(fiú malacról van szó),mint hisszük(látszik) ezért bonyolultabb,mint egy macskánál pl. Elfertőződhet. A másik,hogy az altatásnál is gondok lehetnek,hogy nem ébred fel.
Mit tudtok róla,vannak tapasztalatok?
Nekem 2 herélt tengerimalacom van, és semmi bajuk nem lett. Valóban komplikált a műtét, mert nem tudják úgy monitorizálni, mint a kutyákat macskákat. Én is olyan helyre vittem őket, ahol gázzal altatnak. Aznap kicsit meg voltak szeppenve, de másnap már hajkurászták a csajokat. (Nálunk azért kerítettem rá sort, mert szétverték egymás fejét.) Amúgy az én malackáim még fiatalok is, a tiéd milyenidős?
Üdv
5 tengerimalac gazdija
Hajkurászták herélés után a csajokat?Volt még hormon bennük?
Az enyém kb 2-3 éves,csak egy nősténnyel tartom,amit rendszeresen felcsinál és már sokszor ellett.Most például hatot.Összesen eddig -ha jól számoltam 19-et- és nem is a kismalacokkal lenne gond,mert mindig elvittem állatboltoshoz,rokonok,szomszédok,barátoknak kellett,de a nőstényt nem akarom kitenni ennek folyton.
Viszont szétválasztani se akarom őket,mert állandóan keresik egymás társaságát(nem csak dugásért),mert együtt vannak régóta.A nőstény ivartalanításán is gondolkoztam ,mert ott cisztát hallottam,de jobb a hím,mert akkor nem dorombol folyton neki.
lehet ez hülyén fog hangzani de téged ha ivartalanítanának benned nem lennének hormonok????
a tengerimalacnál sem a nemiszervében keletkezik a hormon
mielőtt tengerimalacot vásároltál jobban utánajárhattál volna a dolgoknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!