Hogy tudom lefogyasztani a tengerimalacomat?
Szia! Nekem is hasonló problémám volt a malacommal, ezért írom neked, hogy SEMMIKÉPP ne kezdj bele a diétába, amíg nem látta orvos! Első körben vidd el hozzá, és ha szerinte is túlsúlyos, akkor az Ő tanácsai alapján kezdd el fogyóztatni. Magadtól ne állj neki, mert alultápláltra is fogyhat a malacod, ha nem tudod, mi az ideális súly.
Sajnos én is elkövettem ezt a hibát - kövérnek láttam a malacot, ezért lefogyasztottam, pedig még hízhatott is volna... Szerencsére írtam a tengerimalac védőknek, akik sürgős hízókúrát javasoltak, amit később az állatorvos is megerősített. Most már minden rendben.
Tehát még egyszer írom: ne kísérletezz, csakis állatorvosi véleményezés után kezdj bele bármibe is!
(Egyébként a felnőtt cocák súlya 800-1100 g között van, ha jól tudom, sőt a fajtatiszta hímek ennél többet is nyomhatnak. Úgyhogy ha a malacod ebben a tartományban van, nem biztos, hogy baj van vele.)
Pontosan mennyi a súlya?
Amúgy a fő étele a széna legyen, a táp/zöldségen lehet kicsit csökkenteni, meg egy társat neki, előbbit nem fogja értékelni de ha sikerül belőni egy jó súlyra és kiszámolni mennyi zöldség/gyümi/táp tartja ott onnan már könnyű, érdemes hetente mérni és leírni, nekünk szökősek, egy lapos konyhai mérlegre teszünk egy nagy tálat, nullázzuk (ha a tied nem tud, mérd le a tálad és vond ki az össz súlyból9 és bele a malac, addig a 10mp-ig amíg lemérjük általában nyugton marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!