Szeretnék egy afrikai törpesünit de nem tudom, hogy reggel és este mennyi eleséget kell neki adni? Várom a válaszokat!
Szia!
Én ezt találtam
"Etetésük - Étkezési szokásuk
A kis kedvencként tartott süni alapvető étrendje a táp (Royal Cannin, Hill's). Adagolása sünitől függ, általában egy maréknyi eleség kettő napig elég. A sünik alapjába véve rovarevők, de szívesen fogyasztanak lárvákat, csigákat, gilisztákat, tojást, néha gyümölcsöket és gombákat is. Szeretik a szálkamentes halat, marhahúst, májat és a tojást (nyersen és főzve) is. Nyers hús esetén érdemes leforrázni a kórokozók miatt. Hetente 3 alkalommal adhatunk nekik élő eleséget is (lisztkukacot, gyászbogárlárvát, tücsköt, vagy szöcskét). Lehet adni nyersen és főzve is darált csirkenyakat sütőtökkel vagy bébiétellel keverve vagy 2 teáskanál konzervet. Előnyben részesítik a lazacos, csirkés, májas, marhahúsos és nyúlhúsos ízesítésű konzerveket is. A sünik laktózérzékenyek, nem kaphat tejet, illetve tejtermékeket! Lehetőleg az esti órákban etessük őket."
( [link]
Tehát minden este kb. félmaréknyi kaja
mint süni gazdi azt tudom csak mondani, hogy megpróbálkozol az első kommentben leírtakkal és majd meglátod :)
Ha hízásra hajlamos sünid lesz, aki annyit eszik amennyi előtte van, akkor 2 evőkanálnyit adj neki mindennap, de a táp minősége a legfontosabb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!