Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalacot ivartalanitani?

Tengerimalacot ivartalanitani?

Figyelt kérdés
Kezdeném azzal, hogy 2 hónapja nem gondoltam,hogy tengerimalacom lesz. Imádom az állatokat. Sajnos romániában élek ahol,őszintén,se emberre se állatra nem igazán figyelnek. Kb másfél hónapja bementem egy újonnan nyilt állatkereskedésbe, néhány 4 hetes tengerimalac össze volt zsúfolva egy akvárimuba , a nagyobbak meg egy nagobb ketrecben. nőstények én himek együtt ... nagyon megtetszett az egyik kicsi,pár nap mulva haza is hoztam. Aztán pár hét múlva mikro mentem az üzletbe alomért azt láttam hogy a testvérei mellé bezsúfoltak még 4et, egyik gyengébb el is pusztult. Gondom 2 van: Én mozgáskorlátozott vagyok és igy nem igazán merem a szobában kiengedni,csak az ágyon, nagyméretű ketrecet a környéken nem árulnak... Már kezdi kinőni, ugy döntöttünk a szobám egyik sarkát elkülönitjük neki, ott mégis nagyobb tere lesz. A másik hogy nem szeretném hogy egyedül éljen, de nem tudom mit tehetnék, mert 1. az ivartalanitás kockázatos, nem szeretném hogy valami baja legyen .. 2.ha még egy fiút veszek mellé mennyi az esélye hogy békésen éljenek egymás mellett? Kb 3 hónapos kismalac mellé milyen idős társ ajánlott amennyiben himet veszek? ha ivartalanittatom, ahhoz mennyi idős kell legyen? Köszönöm a válaszokat :)

2016. okt. 22. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Kisállatokat nem szokás ivartalanítani, 3hónaposhoz kb korban azonos társ kell és szintén hím, társas állatok és egymással kommunikálnak, tehát nem hinném hogy balhé lenne.
2016. okt. 22. 18:38
 2/7 anonim válasza:
Ne vegyél mellé hímet, inkább ivartalanítsd - nem kockázatos véleményem szerint. Nekem már volt 2 hím együtt, az egyik egy évvel idősebb volt, mint a másik, mondhatom nagy balhé volt... - hónapokig külön kellett őket tartani, de még úgy is hallották egymás hangját és amiatt is idegesek voltak. (Hozzáteszem, mindkettő ivartalanítva volt.) Valószínű, hogy nem minden malacka ilyen, de jobb vigyázni vele.
2016. okt. 22. 18:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Én mindkét válasznak ellent mondanék, ugyanis ha betartod a játékszabályokat, két hím is élhet békességben, a saját példámon is látom. 3 hónapos hím mellé most semmilyen malacot nem tudsz hozni, várnod kell még kb. 3-4 hónapot, amíg eléri a kifejlett méretét, majd ekkor jöhet mellé egy frissen elválasztott hím kölyök. Idősebbet és egykorút azért nem szabad most hozni, mert már mindkét esetben, mindkét malacnál jelen lenne a dominancia, ez pedig valóban verekedéshez vezetne. De ez a nőstényeknél is így van. :)
2016. okt. 22. 22:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is a saját példámmal jönnék: szerintem nyugodtan hozhatsz mellé egy idősebb malacot. Amikor meghalt a mostani idősebb malacom előző társa, én örökbefogadtam mellé egy 3 hónapos kicsit (a nagy akkor volt 2,5 éves). Jól kijöttek és azóta is béke van. Szerintem a malac habitusától függ a leginkább, mennyire lesz sikeres a társítás. Nem mindegyik fiú coca agresszív vagy domináns. De az biztos, hogy mielőtt elhozol egy nagyot, előbb össze kell rakni őket egy rövid időre (felügyelet mellett), mert ha nagyon nem jönnek ki az villámgyorsan kiderül. Ezért én azt javaslom hogy tenyésztőtől vedd a másik malacot, náluk ezt meg lehet csinálni. Én nem hagynám egyedül még 3 hónapig ezt a kismalacot, ez a legvidámabb időszak az életében, ne töltse már magányosan.
2016. okt. 23. 10:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy ha az ismerkedéseknél nagyon agresszív és szemlátomást nem igazán jön ki egyik társjelölttel sem, akkor viszont érdemes ivartalanítani és mellé venni egy kislányt.
2016. okt. 23. 10:05
 6/7 anonim ***** válasza:

"Kisállatokat nem szokás ivartalanítani," 1-es mi ugyanabban a dimenzióban élünk? összesen 5 hím rágcsálómból mindegyik ivartalanítva volt és kifejezetten bevett szokás a hímeknél.

Kérdező, a másik hímmel összeszoktatás rizikós, inkább ivartalanítsd és vegyél mellé nőstényt, ha a hely engedi akár többet is, a természetben is 1 hím +4-5 nőstény felállásban szoktak élni, viszont vigyázz mert ilyen tartás mellet a lányok simán lehet hogy töltöttek, ami pl nem gáz ha szül 1-2 kislányt DE fiatal malacnál veszélyes, ha fiú is lesz köztük el kell különíteni, ha visszaviszed a boltba pedig csak tovább szaporodnak szóval nagyon vigyázz melyiket viszed el.

A szoba elkerítése nagyon jó ötlet, neten nézzetek szét ötletekért, nagyon tuti kis karámokat lehet csinálni akár egy négyzetméterből, ha pedig még több hely kell tegyél bele emeleteket.

2016. okt. 23. 22:44
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :) mikor lehet leghamarabb ivartalanítani?
2016. okt. 26. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!