Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ugyan úgy élhet mint a többi?...

Ugyan úgy élhet mint a többi? (höri)

Figyelt kérdés
Sziasztok!5 napja vettem egy dzsungáriai törpehörit,és tegnap észrevettem,hogy a hátsó jobb lába hiányzik.Vagyis a talpa nincs meg hanem a csonkon jár.Szerintetek ugyan úgy élhet mint a többi?Pl. ha veszek mókuskereket nem akad bele a "lába"?Jobban kell rá vigyáznom mint az egészségesekre?Előre is köszönöm a válaszokat!
2010. ápr. 26. 15:23
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
szegénykém :( figyi szerintem kereket ne vegyél neki... de kis házikot vagy odut igen azt nagyon szeretik és igen szerintem kicst jobban figyelj rá ennyi
2010. ápr. 26. 15:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fog neki gondot okozni!de azért jobban figyelj rá!szeintem ne mókuskereket vegyél neki, ha nem gömböt!!!ugyan azt a cél szolgálja!!!
2010. ápr. 26. 15:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Okés gömböt veszek!
2010. ápr. 26. 18:27
 4/6 anonim ***** válasza:
47%

A gömböt az egészséges egyedek is utálják, ha megnézed lecsapott füllel mennek benne, ez pedig a pánikos félelem jele! Sztem állatkínzásnak kéne minősíteni a használatát!

A csonk nem lenne baj, de vszeg lerágta a saját lábát ezt pedig súlyos kalcium vagy fehérje hiány esetén teszi, abba pedig bele is pusztulhat!

Adj neki lisztkukacot és szépiacsontot, állatkereskedésben kapható mindkettő.

2010. ápr. 27. 10:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem, nem rágta le a saját lábát!!!! Születés után a mamája tette, mert még tapasztalatlan anya volt, ez szinte 100%. De mivel ő így nőtt fel, neki nem hiányzik a lába, kicsit sem, ezt szotka meg. Nálunk az első alomnál történt ilyen baleset, a 3 kicsiből az egyiknél. Ugyanúgy felnőtt, mint a testvérei, és többet, gyorsabban, és boldogabban hajtotta a kereket, mint a 4 lábú testvérei! Pedig neki nem csak a tappancsa hiányzott. Komolyan, semmi baja nincs. A Kerék pedig sima fémkerék volt, megtanulta, hogy ne csússzon le a lába, hogyan kell lépni, és imádta. Illetve van egy aranyhörcsögöm is, akit hazahoztam, és csak otthon derült ki, hogy egy egyik hátsó tappancsa hiányzik, ő is boldogan él, és igazi kerékhajtó bajnok. Van egy hatalmas kereke, akkor kapta, amikor már nem fért bele a kicsibe, és azon a napon, amikor megkapta, olyan őrült módon hajtotta, hogy szegénynek vérezni kezdett a csonkja, de csak aznap és a nagy öröme miatt, másnaptól kezdve soha nem volt ilyen gondja. Emellett a függőleges falú csőrendszerben is hihetetlen goyrsasággal rohangál 3 lábon. Így nőtt fel, neki ez a természetes, nem hiányzik neki a 4. láb. Szóval emiatt ne aggódj, ne csinálj semmit másképp, kezeld egészségesként. És nem ő rágta le a saját lábát!!!!!
2010. ápr. 28. 13:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Megnyugodtam:)
2010. ápr. 28. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!