Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Melyik rágcsálófajta a legkevé...

Melyik rágcsálófajta a legkevésbé hajlamos a daganatra?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a rák népbetegség, még az állatok körében is sajnos, és hogy nem lehet így általánosítani, mivel bárki és bármi megkaphatja. Mégis arra értem a kérdést, hogy például a patkánynál, hörcsögnél mind azt lehet olvasni, hogy a leggyakrabban ők betegednek meg daganatban, és a leggyakoribb betegségük. És csak kíváncsi lennék, hogy van-e olyan kisrágcsáló, amelyik kevésbé "hajlamos" erre, szakirodalom vagy tapasztalat alapján.
2010. ápr. 22. 12:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát sajnos nem tudom, nekem két patkányom volt és mindkettőt el kellett altatni daganat miatt:(Ezért többet már nem is kell nekem ilyen kis állat, nagyon rossz volt látni, ahogyan szenvdenek.

www.ragcsalo.lap.hu Talán itt nézelődj!

2010. ápr. 22. 13:20
 2/3 anonim ***** válasza:
A csernobili benszülöttek kevésbé hajlamosak rá, mivel aki az volt már megmurdált. Patkány, egér ilyesmi gondolom van ott, bár beszerezni nem lesz könnyű...
2010. ápr. 22. 14:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Az én japán táncolóegereim végelgyengülésben múltak ki, miután túléltek egy tőlem elkapott bárányhimlőt is.

Szerintem attól függ, hogy hogyan és mivel eteted őket. Egy műkajával felhizlal, nem mozgó állat ugyanúgy megbetegszik, mint az ember. Ha annyit adsz nekik, amennyi szükséges, és nem annyit, amennyit képesek megenni, valamint mozognak, nem lesz baj. De nem szabad "szeretetből" összevissza etetni az állatokat. Ne egyen szójás-tartósítószeres parizert csak azért, mert "szereti", a természetes élőhelyén sem azt enné.

2010. ápr. 22. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!