Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Melyek a legállatbarátabb...

Melyek a legállatbarátabb országok? És melyek azok amik a legkevésbé?

Figyelt kérdés
Pl. Görögországban rengeteg a kóbor kutya és macska, az emberek nem igazán törődnek az állataikkal, szeretik őket, de nekik az a normális, ha a kutya császkál az utcán. Melyek azok az országok, ahol az emberek nagyon felelősen tartják az állataikat? Sajnos Magyarország nem tartozik közéjük:(
2009. jún. 29. 23:15
 1/10 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem egyértelműen az USA.

Ott még állatrendőrség is van.

Az Animal Planet csatornán szokták vetíteni.

A szervezet lefoglalja az állatokat és bíróság elé vezetik azokat, akik rosszul tartják az állataikat.

2009. jún. 29. 23:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy melyik ország a legkevésbé állatbarát?ebben a kérdésben szerintem egyértelműen a távol-keleti országok viszik a prímet,elsősorban Kína.

Nem csupán arról van szó,hogy mindenféle állatot esznek,olyat is,amelyet mi nem haszonállatként,hanem kedvencként tartunk,de a feldolgozás módja sem kifejezetten emberséges.Láttam kínai állatpiacokról videófelvételeket,bár ne néztem volna meg ezeket.Ott általánosan elfogadott az,hogy az állatot élve nyúzzák meg,és előtte megkínozzák,mert úgy állítólag ízletesebb a húsa...Nem is írok erről többet,annyira fáj és elszomorít a dolog.

Mindenesetre igazad van abban,hogy még nekünk,Mo.-on is van tanulnivalónk az állatvédelmet illetően a Nyugattól.Ott e tekintetben (is) sokkal fejlettebb a szabályozás,és bár büntetőtörvényünk már nekünk is van,a gyakorlati igazságszolgáltatás még ingencsak akadozik...

2009. jún. 30. 00:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt így konkrétan nem lehet kijelenteni. Más kultúrák, más szokások, más életszinvonalak...

Pl hogyan hasonlítanád össze egy 3. világbeli ország állattartását (ahol az emberek is sanyarú körülmények között élnek, a gyerekek éheznek) egy fejlett jóléti államéval?

Az igaz hogy az USA-ban van állatrendőrség, de számos más dolog miatt én nem tartanám a "leginkább állatbarát" országnak. Ha az "állatbarát" kifejezésbe beleérted azt is hogy hogyan bánnak a haszonállatokkal, vadállatokkal, hát akkor az USA nagyon nagy szégyent vallna! Nekem személy szerint az ottani hobbiállat tartásban is vannak nem tetsző dolgok. (pl a sok leamortizált fajta, az egyre túlzóbb standartek, az "új" divatfajták kitalálása...stb)

De ha mégis választanom kéne országot, talán Angliát választanám... de problémák mindenütt vannak, ezért szerintem arra kell törekedni hogy nálunk egyre kevesebb legyen.

2009. jún. 30. 00:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

00:10-es vagyok.

Van egy film, a címe: Earthlings

[link]

Ez az emberi szőrnyűségről szól, hogy mi minden borzalomra képes az ember az állatokkal szemben... és sajnos sok jelenet a filmből olyan országokban játszódik, amelyekről legtöbben azt hiszik hogy igen nagy állatbarátok. Nincs olyan hogy valami fekete, vagy fehér... és a szőrnyű dolgokról sosem hallani...

Le kell írnom, hogy ezt a filmet CSAK ERŐS IDEGZETŰEK NÉZZÉK MEG ÉS HA GYEREK VAGY JOBB HA NEM IS NÉZED (nem tiltásként Hanem hogy még ne rombold le az illúzióidat:)

2009. jún. 30. 00:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Előttem hozzászóló:az érvelésed egy okból hibádzik.Ugyanis India is a szegény államok közé tartozik,sokkal inkább,mint Kína,a népesség zöme jóval a létminimum alatt él.Mégis humánusan bánnak az állatokkal (olykor túlságosan is).A nyomor nem lehet mentség az embertelenségre.
2009. jún. 30. 00:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat,nem előttem hozzászólónak,hanem az előttem hozzászóló előtti hozzászólónak ment a comment:)
2009. jún. 30. 00:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Indiában humánusan bánnak az állatokkal?! Hát én ezt nem mondanám! Nézd meg a filmet, a marhabörről szóló részt. Az indiaiak szent állata és mégis mennyi szenvedést okoznak nekik....
2009. jún. 30. 05:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Bocs,de nem nézem meg.Inkább hiszek Neked.

Nem bírom az ilyesmit...

2009. jún. 30. 18:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Megnéztem a videót.

Bele tekertem. Nem néztem meg mind a másfél órát.

Ez borzalmas.

Miért jó, hogy szadizzák az állatokat?!

Ha már úgyis levágják, akkor miért kell kínozni? Miért nem elég hirtelen megölni és szevasz.

Eddig sem ettem húst, de ezek után sem fogok. Kivéve csirkét, de szerencsére arról nem volt túl sok felvétel.

2009. jún. 30. 21:35
 10/10 anonim válasza:

Én úgy hallottam, hogy Svédország és Németország a legálatbarátabb ország.

Az ellentétjét nem tudom.:(

2010. aug. 28. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!